Ferguson uten tro på superliga

Alex Ferguson har ingen tro på at en superliga etableres i nær framtid. - Det meste er prat. En superliga kan bli en realitet om ti år. Selv om det har vært snakk om slike ting i snart 50 år, er det ikke gitt at noe skjer, sa Ferguson, bare timer etter at klubbledelsen i Arsenal avslørte den hadde vært i hemmelige samtaler om opprettelsen av en superliga.

Uniteds manager mener planene om en superliga kommer fra interessenter som vil ha sin del av tv-inntektene. Salg av tv-rettigheter knyttet til sportsarrangementer er blitt big business.

Det er også framkommet trusler om at lag som blir med i en superliga automatisk vil bli utestengt fra øvrig internasjonal fotball. Det internasjonale og europeiske fotballforbundet vil i så fall stå bak gjennomføringen av sanksjonene.

Fra Arsenal-ledelsens side er det foretatt såkalte «innledende samtaler» om nydannelsen av en 32-lagsserie, som er planlagt satt ut i livet i 2000. I Liverpools indre gemakker er det ingen som åpent står fram og sier noe om interessen for en superliga.

I det engelske fotballforbundet (FA) ser man positivt på at Manchester United og Arsenal spiller med åpne kort.

- Vi tar uttalelsense fra klubbene til etterretning. Det er gode nyheter at emnet nå blir diskutert ute blant folk, sier talsmann for FA, Steve Double.

(NTB-AFP)