Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson utestengt i to kamper etter Wiley-hets

Pluss bot på 185 000.

IKKE BARE GODE VENNER: Alex Ferguson straffes med to kampers utestengelse etter uttalelsene han kom med om dommer Alan Wiley.Foto: SCANPIX/AP/PA
IKKE BARE GODE VENNER: Alex Ferguson straffes med to kampers utestengelse etter uttalelsene han kom med om dommer Alan Wiley.Foto: SCANPIX/AP/PA Vis mer

||| (Dagbladet): Manchester United-manager Alex Ferguson er ilagt en utestengelse på to kamper etter uttalelsene han kom med om dommer Alan Wiley etter 2-2 mot Sunderland forrige måned, melder Guardian.

United-manageren antydet at Wiley var for dårlig trent etter kampen, og ble anmeldt av FA for slakten. Ferguson må i tillegg ut med rundt 185 000 kroner i bot.

Suspensjonen er egentlig på fire kamper, men to av dem er gjort betinget. Ferguson blir også advart mot å gjøre noe liknende i framtida.

- Alle medlemmene i komiteen anerkjenner sir Alex Fergusons meritter og status i denne sporten. Men vi har gjort det klart overfor sir Alex at med slik status følger også større ansvar, sier komiteleder Peter Griffiths.

- Vi vurderte uttalelsene Ferguson har innrømmet å ha kommet med, i konteksten de kom i, som ikke bare upassende, men svært upassende. Helt upassende. Han skulle aldri ha sagt det han sa, sier Griffiths.

Ferguson må nå se Uniteds to neste kamper mot Everton og Portsmouth fra tribunen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media