TURBULENT UKE: Manchester Uniteds Alex Ferguson støtter dommer Mark Clattenburg (ikke på bildet) etter rasismeanklagene. Det får Chelsea-sjef Roberto Di Matteo til å se rødt. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
TURBULENT UKE: Manchester Uniteds Alex Ferguson støtter dommer Mark Clattenburg (ikke på bildet) etter rasismeanklagene. Det får Chelsea-sjef Roberto Di Matteo til å se rødt. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTONVis mer

Ferguson-utspill får Di Matteo til å tenne

Ordkrig etter turbulent uke.

(Dagbladet): Det har stormet rundt Manchester United og Chelsea denne uka etter at United vant 3-2 på Stamford Bridge forrige søndag.

Det er ikke resultatet og det sportslige som har stått i fokus - men dommer Mark Clattenburg, som anklages for rasisme mot Chelsea-spiller John Obi Mikel.

I dag kom United-sjef Alex Ferguson med en uttalelse der han støttet dommerens sak, og sa han var overbevist om at Clattenburg er uskyldig.

Det får Chelsea-trener Roberto Di Matteo til å se rødt. Den ellers så rolige Chelsea-sjefen kom med et stikk tilbake til sir Alex.

- Han liker å snakke om andre klubber. Vi prøver å ikke gjøre det, men det får være opp til ham, sier Di Matteo ifølge Sky Sports.

Motivasjon
- Det er et fritt land og alle kan si hva de mener. Vi må tenke på hva andre sider, og bruke det som motivasjon, sier treneren.

Ferguson kom med en støtteerklæring til Clattenburg tidligere i dag.

- Jeg tror ikke Mark Clattenburg ville kommet med slike kommentarer. Jeg nekter å tro på det, sier Ferguson ifølge nyhetsbyåret PA.

Overbevist Ferguson
United-sjefen har ingen andre teorier hva som skjedde mellom dommeren og Mikel.

- Jeg tror det er utenkelig i dagens klima. Jeg tror bare ikke på det, rett og slett. En dommer kan ikke synke så lavt, det er ikke mulig. Det er jeg overbevist om.

Di Matteo valgte å si minst mulig om dommeren og anklagene til pressen i dag.

- Jeg tror etterforskningen tar seg av dette. Derfor vil jeg ikke kommentere, og vi får vente og se hva som skjer, sier Di Matteo.