Kastet pizza på Sir Alex Ferguson

Ferguson var i harnisk. Nå er det 13 år gamle pizza-mysteriet løst

- Ja, det var meg.

PIZZA-GATE: Sir Alex Ferguson er først og fremst kjent som en vinner. Men pizza-kastingen og sko-sparket i ansiktet til David Beckham blir også husket. Foto: NTB Scanpix
PIZZA-GATE: Sir Alex Ferguson er først og fremst kjent som en vinner. Men pizza-kastingen og sko-sparket i ansiktet til David Beckham blir også husket. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Å kalle det et av fotballens største mysterier - er å overdrive en smule.

Men ganske morsomt, det er det ingen tvil om at det er. Pizza-mysteriet har plaget nysgjerrige i 13 år.

Bråk i garderoben

Vi går raskt gjennom forløpet:

Hendelsen har fått navnet «Battle of the bufett», og kom etter at Manchester United slo Arsenal 2-0 i oktober 2004. Med det brøt de «The Gunners» rekke på 49 kamper uten tap.

Det var ampert ute på banen, og flere av spillerne tok med sinnet inn i garderobene. I tunnelen etter oppgjøret utspilte det seg ufine scener.

Det startet med tumulter mellom spillere fra de to lagene, og midt opp i det hele ble en pizza kastet i ansiktet på Sir Alex Ferguson.

Ferguson skriver i sin selvbiografi at han var på vei for å gi Arsene Wenger huden full etter at han hadde slengt med leppa til Ruud van Nistelrooy.

Så traff pizzaen ham:

- Alle måpte og stirret mens pizzaen gled nedover det rødspengte ansiktet og de svarte klærne, skriver Ashley Cole i sin selvbiografi.

Og det er her sakens kjerne er. For hvem kastet egentlig pizzaen?

Cesc Fabregas har lenge vært en av de hovedmistenkte, men hverken Hercule Poirot, Sherlock Holmes eller Miss Marple har etterforsket saken.

- De sa at det var Fabregas, men jeg har ingen aning hvem den skyldige er, har Ferguson selv uttalt.

Martin Keown gikk enda lenger:

- Så vidt jeg vet var det en spansk herremann med meget god teknikk. Han hadde god teknikk på pizzakastet også - han kastet den som en frisbee

- Det var meg

Nå tar Chelseas midtbanespiller Cesc Fabregas selv bladet fra munnen:

- Ja, det var meg. Beklager, det var ikke meningen, sier han i Sky One's League of their Own, gjengitt blant annet hos The Telegraph.

Fabregas forklarer:

- Jeg hørte noen skrek (i tunnelen) og tenkte «hva er det som skjer?» Så gikk jeg ut med pizzaen og så at Sol Campbell, Rio Ferdinand, Martin Keown og flere sto og dyttet på hverandre. Jeg tenkte jeg måtte bli med, men visste ikke hvordan, så jeg valgte å kaste pizzaen. Plutselig gikk det opp for meg hvem jeg traff.

Sir Alex Ferguson skal ha vært rasende etter hendelsen, men i selvbiografien trekker den skotske serievinneren på smilebåndet når han ser tilbake på situasjonen.

Nå gjenstår det bare å finne ut hva slags pizza det egentlig var og hvor den kom fra ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer