Ferguson varsler sommer-shopping

- Selgende klubb var ikke klar, så vi la det på vent.

FÅR HANDLE: Manchester United-manager Alex Ferguson sier han ville kjøpe en spiller til i januar, men måtte utsette det da den selgende klubben ikke var klar for en overgang.  Foto: Tim Hales, AP/Scanpix
FÅR HANDLE: Manchester United-manager Alex Ferguson sier han ville kjøpe en spiller til i januar, men måtte utsette det da den selgende klubben ikke var klar for en overgang. Foto: Tim Hales, AP/ScanpixVis mer

Manchester United foretok seg lite i januarvinduet, men manager Alex Ferguson åpner for storshopping til sommeren.

Keeperen Anders Lindegaard fra Aalesund var det eneste skotten utrettet på innkjøpsfronten før vintervinduet ble lukket.

Fergusons manglende spillerkjøp har fått enkelte til å antyde at Uniteds eiere, familien Glazer, ikke er villig til å bruke store pengesummer på forsterkninger.

Skal vi tro manageren er pengene tilgjengelig om han skulle ønske det, og trolig vil United gjøre spennende grep på overgangsmarkedet i sommer.

- Milliardæreierne har innført en ny verden som har snudd fotballen på hodet, sier Ferguson.

Ingen nødhandling Han ble satt i forbindelse med Blackpools stjernespiller Charlie Adam i januar, men det var bare Lindegaard som kom inn portene på Old Trafford.

- Selv om jeg lot overgangsvinduet stenge uten at jeg kjøpte en ny spiller, skyldes det helt enkelt at vi gjorde hjemmeleksen vår for en stund siden. Derfor trengte vi ikke å gjøre noen form for nødhandling, sier Ferguson.

Chelsea, Manchester City og Liverpool gjorde alle dyre grep på overgangsfronten i januar. Til sommeren får de klubbene konkurranse fra United.

- Vi var interessert i en spiller, og jeg trodde det var mulig å hente ham hit, men den selgende klubben var ikke klar for å foreta seg noe, så vi har lagt det på vent til sommeren, sier skotten.

Scoret for fansen Med lørdagens 2-1-seier mot byrival Manchester City tok United et viktig steg mot en mulig 19. ligatittel. Wayne Rooneys vakre brassespark tolv minutter før slutt sikret tre poeng, som også hengte City av i gullkampen. Scoringen fra Rooney seiler opp som en av de flotteste på øverste nivå i engelsk fotball.

- Manchester United-fansen fortjente en slik (scoring) fra meg. Jeg har ikke hatt min beste sesong og vet hvor viktig denne kampen er i Manchester, så jeg håper de likte den. Jeg håper å score flere mål og hjelpe klubben til å gjenvinne tittelen, sa Rooney.

United har 57 poeng, fire mer enn Arsenal. Begge har spilt 26 kamper. Treer City har 49, men har spilt 27 kamper. Tottenham står med 47 etter 26 kamper, men femmer Chelsea har spilt 25 kamper og står med 44 poeng.

- Vi er laget alle jager. Både manageren og spillerne har vært i denne situasjonen før, og vi vet hva vi må gjøre. I løpet av de seks-sju neste kampene kan vi forhåpentlig beholde luken eller kanskje også øke den, sa Rooney.

(NTB)