MANGLER: Wayne Rooney og Javier Hernandez mangler for Manchester United når sveitsiske Basel er motstander på Old Trafford i morgen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
MANGLER: Wayne Rooney og Javier Hernandez mangler for Manchester United når sveitsiske Basel er motstander på Old Trafford i morgen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim HalesVis mer

Ferguson vet ikke hvor alvorlig Rooneys skade er

Må stole på Berbatov mot Basel i Champions League.

Sir Alex Ferguson er overbevist om at spillerne hans vil klare seg fint uten skadde Wayne Rooney og Javier Hernández i mesterligamøtet mot Basel tirsdag.

Rooney måtte stå over bortekampen mot Stoke lørdag. Hernández måtte forlate banen etter bare fem minutter i den kampen, og blir heller ikke klar. Mexicaneren er ikke tilbake før tidligst lørdag mot Norwich.

- Det kan ofte være vanskelig å vurdere omfanget av en lårskade. Vi håper naturligvis at han er tilbake raskt. Han jogget litt i dag tidlig, men det var alt. Det er vanskelig å si. Skaden til Hernandez er grei skuring. Det er snakk om ei låhøne. Han bør være klar på lørdag, sier Ferguson.

I tillegg er Chris Smalling, Nemanja Vidic, Jonny Evans, Rafael og Tom Cleverley alle uaktuelle for spill mot Basel. Derfor er trolig Antonio Valencia aktuell som back tirsdag, mens spillere som Dimitar Berbatov, Danny Welbeck, Michael Owen, Federico Macheda og Mame Biram Diouf kan bli å se på de ledige plassene i angrepet.

Berbatov startet mot Stoke, men Ferguson vil ikke garantere bulgareren startplass, og påpeker at spissen er vant til at det roteres på plassene.

- Spillerne har forstått at denne troppen gir dem bedre muligheter til å vinne ting. De har akseptert systemet i stallen for lenge siden, og ønsker å gjøre det bra når de får muligheten. Så jeg har ikke problemer med dem i det hele tatt, sa Ferguson mandag.

- Dimitar spiller selvfølgelig fortsatt en viktig rolle. Han er én av spillerne i troppen, og alle er nødt til å spille, la skotten til.

United-manageren mener det er høyst nødvendig at samtlige spillere bidrar når klubben er med i Premier League, mesterligaen, ligacupen og FA-cupen samtidig.

(NTB)