Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson vil be om unnskyldning på nytt

United har skrevet brev for 67-åringen.

UTSKJELT DOMMER: Dommer Alan Wiley (t.v) fikk føle Alex Fergusons vrede etter matchen mellom Manchester U og Sunderland. Foto: EPA/MAGI HAROUN
UTSKJELT DOMMER: Dommer Alan Wiley (t.v) fikk føle Alex Fergusons vrede etter matchen mellom Manchester U og Sunderland. Foto: EPA/MAGI HAROUN Vis mer

||| (Dagbladet.no): Alex Ferguson er ikke den som oftest innrømmer feil og ber om tilgivelse.

Lørdag unnskyldte United-sjefen seg overfor dommer Alan Wiley, dommeren han stemplet som utrent etter at United bare klarte 2-2 hjemme mot Sunderland.

Nå kommer det straks en ny unnskyldning fra skotten, til Wiley også denne gangen, skriver en rekke britiske aviser i dag.

Fornærmelse
Problemet med lørdagens forsøk på å strekke ut en hånd var nemlig at Manchester Uniteds mektige manager ikke trakk tilbake påstandene om at Wiley var i dårlig form. Ferguson beklaget bare han gikk ut i offentligheten og plasserte Wiley i et dårlig lys.

Akkurat det ble påpekt av dommerforeningen Prospect i går.

- Det er ikke en unnskyldning for den viktigste fornærmelsen, sa leder Alan Leigthon.

Ifølge The Times akter Ferguson å sende et brev til det engelske fotballforbundet (FA) straks han kommer tilbake fra en familieferie i USA i løpet av tirsdagen.

Han kommer også til å ringe Wiley, for å forklare seg. Skotten har frist til fredag med å svare FA, som har satt i gang undersøkelser om episoden med dommer Wiley.

Manchester United har allerede skissert opp et brev på vegne av Ferguson, i håp om at treneren skal unngå en lang suspensjon for dommerkommentarene. Neste helg møter United Liverpool.

Heksejakt?
Det er ikke ventet at Ferguson går tilbake på alt han har sagt om Wiley, på tross av at Prozone-statikk viser at dommeren løp lenger enn de fleste United-spillerne i løpat av kampen mot Sunderland.

Ifølte The Times kilder mener Ferguson at mediene driver en kampanje mot ham, med god hjelp av det han føler er en heksejakt fra erfarne dommeren.

Han er 90 prosent sikker på at han pådrar seg en karantene. 67-åringen får i så fall trolig et bot og forbud mot å sitte på benken for United i noen kamper, skriver The Guardian.

Dommerforeningen Prospect nøyer seg ikke med det. Fagforeningen ønsker at han heller ikke skal få snakke med spillerne på kampdagen, slik trenerkarantener praktiseres av Uefa.

RASENDE: Alex Ferguson mener media og dommerforeningen driver en heksejakt på ham etter dommeruttalelsene. Foto: AP/Jon Super
RASENDE: Alex Ferguson mener media og dommerforeningen driver en heksejakt på ham etter dommeruttalelsene. Foto: AP/Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling