Ferguson vil beholde Keane

- Så lenge han kan få på seg skoene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I kveld spiller Manchester United hjemme mot franske Lille i Champions League. På tribunen sitter Roy Keane med et brudd i foten.

Chamipons League i kveld:

• Alle kamper starter klokka 20.45. Følg utviklingen direkte her!


Gruppe A:

Bayern München (Tyskland) – Juventus (Italia)

Rapid Wien (Østerrike) – Club Brugge (Belgia)

Gruppe B:

Ajax (Nederland) – FC Thun (Sveits)

Sparta Praha (Tsjekkia) – Arsenal (England)

Gruppe C:
Panathinaikos (Hellas) – Barcelona (Spania)

Udinese (Italia) – Werder Bremen (Tyskland)

Gruppe D:

Manchester United (England) – Lille (Frankrike)

Villarreal (Spania) – Benfica (Portugal)

Han uttalte nylig at han ikke regner med å spille i United neste sesong. Uttalelsen kan tolkes som et taktisk utspill før forhandlinger om ny kontrakt.

Alex Ferguson beit i så fall på agnet. Han vil ikke gi enkelt slipp på kapteinen sin. Han la om måten Manchester United spilte på - til tre mann på sentral midtbane - for å kunne bruke Keane og hans egenskaper, samtidig som han erkjenner at 35-åringen ikke er like løpssterk lenger.

- Jeg la om til tre på midtbanen så vi kunne beholde Roys overblikk og enorme innflytelse, som er så viktig for dagens lag, sier Ferguson ifølge SportingLife.

- Når Roy var på toppen av karrieren og og jobbet fra 16-meter til 16-meter, trengte vi bare to mann i «maskinrommet». Men den dagen kom da vi ikke lenger kunne kreve fullt så mye av kapteinen vår. Alt i alt var det verdt å endre formasjonen fordi Roy bidrar med så mye annet til laget. Jeg vil ha ham på midtbanen så lenge han kan få på seg fotballstøvlene.

Wayne Rooney har karantene i kveldens Champions League-kamp, og kan trolig holde Keane med selskap på tribunen. Ryan Giggs er imidlertid tilbake fra skade.

Giggs og Cristiano Ronaldo starter trolig på hver sin ving, mens Darren Fletcher, Alan Smith og Paul Scholes sannsynligvis utgjør midtbanetrioen.

• Følg utviklingen i alle Champions League-kampene fra klokka 20.45

KONGEN PÅ HAUGEN: Roy Keane er så viktig for Alex Ferguson at han har lagt om måten United spiller på for å ta hensyn til at Keane blir gammel og skrøpelig til beins. Men manageren vil beholde kapteinen likevel. Foto: AP/Scanpix
KONGEN PÅ HAUGEN: Roy Keane er så viktig for Alex Ferguson at han har lagt om måten United spiller på for å ta hensyn til at Keane blir gammel og skrøpelig til beins. Men manageren vil beholde kapteinen likevel. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer