Ferguson vil beskytte Rooney

18-åringen skjøt forventningene til himmels.

(Dagbladet.no): Rooney preget overskriftene i engelske aviser til de grader i dag. «Wayne, two, three» var The Suns variant.

United-fansen har fått en ny superhelt, men sir Alex Ferguson prøver nå etter beste evne å dempe forventningene.

Pubertetsalder

- Med tanke på at det var hans første kamp var det praktfullt. Men ikke glem at han er en ung gutt. Han er ikke engang kommet over pubertetsalderen ennå, sier Ferguson.

Rooney dundret inn sine tre første United-mål i sin første kamp siden EM. Og frisparkmålet viste en tenåring med ro - ro foran et fullsatt Old Trafford som har siklet etter å se ham i aksjon.

Wayne og Ruud

Ferguson avslørte etter kampen at det ble avgjort allerede i forrige uke at han skulle debutere i mesterligakampen onsdag.

- Når vi ikke lot ham spille mot Tottenham lørdag fikk han seg et par gode treningsøkter. Jeg tror det hjalp ham mot Fenerbahce, sa Ferguson.

- Han kan bare bli bedre, og jeg mener han og Ruud er perfekt som et spisspar. Nå blir det viktig for meg å la gutten utvikle seg uten for mye oppmerksomhet fra pressen, sier Ferguson.

Det kan bli en tøff oppgave, selv for sir Alex Ferguson. Wayne Rooney er perfekt for engelske tabloider. Litt småsnuskete affærer utenfor bana. Og på: Et spisstalent utenom det vanlige.

<B>TAR I MOT HYLLEST: Wayne Rooney har scoret sitt tredje mål og løper for å ta i mot fansens hyllest.