DE BESTE ÅRA VENTER: Alex Ferguson avviser at han ikke prater med Wayne Rooney (t.v) på Manchester Uniteds treninger. Skotten sier klubben vil åpne kontraktssamtaler når tida er inne. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB Scanpix
DE BESTE ÅRA VENTER: Alex Ferguson avviser at han ikke prater med Wayne Rooney (t.v) på Manchester Uniteds treninger. Skotten sier klubben vil åpne kontraktssamtaler når tida er inne. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB ScanpixVis mer

Ferguson vil forlenge Rooneys kontrakt

- Han er Englands beste spiller.

(Dagbladet): Det har vært en uke med mye skriverier rundt Manchester Uniteds manager og lagets spiller nummer 10.

Sånn måtte det bli da førstnevnte (sir Alex Ferguson) vraket sistnevnte (Wayne Rooney) fra startoppstillingen til årets mest imøtesette kamp på Old Trafford - mot Real Madrid sist tirsdag.

Flere aviser mente at dette var begynnelsen på slutten for Rooney i United-trøya, noe Ferguson har tilbakevist.

Vil fornye kontrakten
I dag bringer flere søndagsaviser ytterligere kommentarer fra manageren, som er klokkeklar på at Rooneys framtid ligger på Old Trafford.

Ifølge The Guardian sier Ferguson at han vil forlenge med Rooney i god tid før kontrakten hans utløper i 2015.

- Det er ingen tvil om det. Det er ingen problemer med hans kontrakt. Når det er tid for å fornye den, vil det bli gjort. Vi ønsker ikke at spillere skal forlate oss. Wayne entrer nå sine modne år. Han har hatt mange problemer denne sesongen når det kommer til sykdom og skader, og han har ikke hatt en lang rekke av kamper. Men han kommer til å score 20 mål, det er det ingen tvil om.

Sur på FA
Samtidig leder skotten oppmerksomheten bort fra sin egen (påståtte) uoverenstemmelse med spilleren, og drar heller inn FAs behandling av Rooney. Ferguson mener Rooney skjermes for lite når han er på landslagssamlinger med England, og anklager sin egen spiller for å være for tillitsfull.

Ferguson liker for eksempel ikke måten Rooney stadig må stille til pressekonferanse på, når han er med landslaget.

- Han gjør noe hver gang han drar på landslagssamling. Han burde ikke gjort noe med dem. De har ikke hjulpet ham det minste grann. Hver gang han gjør noe (ureglementert på banen), straffes han mer enn noen annen. Det må han innse, sier Ferguson, som heller ikke har mye til overs for pressens stadige skriverier om Rooney.

- Han er som Gascoigne, som Bobby Charlton. Han er Englands beste spiller. Du må finne deg i at dette er nyheter, og at det er et behov for å selge aviser. Men påstandene om at jeg ikke snakker med ham på treningsfeltet er absolutt tullprat. Det er nonsens. Det er en fornærmelse mot meg også - men det selger aviser, så hva kan du gjøre?

• Manchester United møter Chelsea til FA-cupens kvartfinale på Old Trafford i dag. Avspark 17.30.