KOBLES TIL UNITED: ChelseasFrank Lampard er etter all sannsynlighet ferdig i klubben i løpet av det neste halvåret. Nå blir han koblet til rivalen Manchester United. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
KOBLES TIL UNITED: ChelseasFrank Lampard er etter all sannsynlighet ferdig i klubben i løpet av det neste halvåret. Nå blir han koblet til rivalen Manchester United. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOODVis mer

- Ferguson vil hente Lampard til sommeren

Bedre at han legger opp, mener supporterne.

(Dagbladet): Frank Lampard (34) får trolig ikke ny kontrakt med Chelsea etter denne sesongen - og dermed forsvinner midtbanespilleren etter sesongen, eller allerede i overgangsvinduet i januar.

Mannen med nesten 600 kamper for Chelsea har vært en trofast bidragsyter for London-klubben siden 2001/02-sesongen.

Nå kan det ligge en sjokkovergang i lufta.

Den vanligvis troverdige britiske avisa Telegraph skriver i dag at Sir Alex Ferguson vurderer å hente Lampard til Manchester United etter at spillerens kontrakt utløper til sommeren.

- Det vil være en skikkelig nedtur og nesten utenkelig hvis Lampard går til United. Populariteten og statusen hans i Chelsea vil synke betraktelig, sier Even Strete, supporterleder i Chelseas norske supporterklubb.

Lampard ble koblet til United i januar i fjor, men da uttalte Ferguson at «Chelsea aldri vil selge til United».

- Legg heller opp
Ferguson beskrives som en stor beundrer av Lampards kvaliteter, og hvis spilleren står uten klubb til sommeren, skriver Telegraph at United-sjefen trolig vil vurdere et framstøt.

- Jeg vil ikke kalle Lampard for en judas, for han ønsker tross alt å bli værende i Chelsea. Jeg vil heller at han legger opp, enn at han drar til United. Jeg håper virkelig ikke det er noe i den koblingen, og min teori er at han reiser til Los Angeles etter sesongen, sier Strete.

PÅ SPILLERJAKT?: Manchester United-manager Alex Ferguson beskrives som en beundrer av Frank Lampard. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
PÅ SPILLERJAKT?: Manchester United-manager Alex Ferguson beskrives som en beundrer av Frank Lampard. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

Deler av London-klubbens supportere har henvendt seg til klubbeier Roman Abramovitsj for å forlenge avtalen med Lampard, men ifølge Telegraph vil ikke klubben tilby spilleren ny kontrakt. United skal derimot se på Lampard som en erstatter for Paul Scholes som trolig snart legger opp, og samtidig er det usikkerhet rundt helsen og skadesituasjonen til Darren Fletcher og Anderson hos de røde djevlene.

- Eksepsjonell spiller
Ferguson har tidligere hentet aldrende spillere som Michael Owen, Laurent Blanc og Henrik Larsson på korte kontrakter.

United-sjefen sa følgende om Lampard i 2009:

- Han er en eksepsjonell spiller og en viktig brikke for laget.

Lampard fyller 35 år i juni.

- Spillere som Lampard, John Terry og Ashley Cole er bautaer i Chelsea. De vil alltid bli husket som store i klubbens historie, men ingenting vil være verre enn hvis de avslutter karrieren hos en av våre rivaler. Det vil være veldig surt for alle som er glade i Chelsea, sier Strete til Dagbladet.