Ferguson vil stilne City for nok en sesong

Gigantkamp mot Uniteds bråkete naboer.

SÅ GLAD: Alex Ferguson og Manchester United feiret stort da de slo byrival City i Fergie-time i september 2009. Foto: EPA/MAGI HAROUN
SÅ GLAD: Alex Ferguson og Manchester United feiret stort da de slo byrival City i Fergie-time i september 2009. Foto: EPA/MAGI HAROUNVis mer

Manchester Uniteds «bråkete naboer» har stilnet litt de siste ukene. Dersom United skulle vinne byduellen lørdag, vil Citys tittelhåp bli hysjet helt ned.

United-manager Alex Ferguson kalte City «de bråkete naboene» etter 4-3-seieren over de himmelblå på Old Trafford i 2009.

Siden den gang har rivalen fortsatt å forsterke spillerstallen for astronomiske summer, men fortsatt ser de nedenfra og opp på Ferguson & co.

United tapte sin første ligakamp for året mot Wolverhampton i helgen, men forble likevel nesten uberørt på topp. City har fem poeng mindre og dessuten én kamp mer spilt enn rødtrøyene.

Mens City håper på sin første ligatittel siden 1968, går United for historiebøkene med sin 19. gjennom tidene.

Det seiersvante Old Trafford-laget har fortsatt to møter med Chelsea og en bortekamp mot Arsenal igjen, men tre poeng lørdag vil føre dem et hakk nærmere målet.

- Det er flotte dager for oss nå, sa Ferguson optimistisk til klubbkanalen MUTV. Men samtidig uttrykte han sin frustrasjon over det tette kampprogrammet for spillerne.

- Vi går til en gigantisk kamp vi må se fram til. Dessverre var det landskamper i midtuken, noe jeg synes er galskap, men vi må bare takle det. Vi har flere spillere som ikke var involvert med landslaget. De som var det, må vi tenke litt på før vi går til kamp ved lunsjtider lørdag.

City står også overfor den samme utfordringen, men lagets kaptein og fremste målscorer, Carlos Tévez, sto over Argentinas kamp mot Portugal onsdag på grunn av «holdningsproblemer».

(NTB-Reuters)

PLAGEÅND: Carlos Tevez har scoret flittig mot gamleklubben etter overgangen til den blå delen av Manchester. Her i den første ligacupsemifinalen i januar 2010. Foto: AP/Jon Super
PLAGEÅND: Carlos Tevez har scoret flittig mot gamleklubben etter overgangen til den blå delen av Manchester. Her i den første ligacupsemifinalen i januar 2010. Foto: AP/Jon Super Vis mer