PÅ FLYTTEFOT: Joshua King er tilbake i Manchester etter det mislykkede oppholdet i Borussia Mönchengladbach. Nå skal han lånes ut til Hull City.
Foto:Erik Berglund
PÅ FLYTTEFOT: Joshua King er tilbake i Manchester etter det mislykkede oppholdet i Borussia Mönchengladbach. Nå skal han lånes ut til Hull City. Foto:Erik BerglundVis mer

Ferguson ville ikke sende King til Molde

Nå blir det Hull City i stedet på unggutten.

(Dagbladet): Joshua King (19) er tilbake i Manchester etter et mislykket lån til Borussia Mönchengladbach. Nå sender Alex Ferguson unggutten til Hull.

Joshua King-kom til Bundesliga-klubben i august i fjor, på lån fra Manchester United. Planen var å bli der i ett år, men nå er oppholdet avbrutt og spissen er tilbake i Manchester.

- Jeg har visst det lenge. Og jeg har villet tilbake. Max Eberl, manageren som hentet meg, sa skader var grunnen til at jeg dro hjem, men det er bare tull. Jeg fikk aldri sjansen, sier King til Dagbladet.

Fikk aldri sjansen
I løpet av halvåret i Tyskland slet King med ryggproblemer omtrent en ukes tid, og en lyskeskade de siste tre ukene av oppholdet. Ellers var han skadefri.

- Jeg vil ikke sløse bort tiden min. Det var manageren som hentet meg. Treneren kjente ikke til meg i det hele tatt. Jeg pratet aldri med ham, og fikk ikke følelsen av at han likte meg, forklarer Joshua.

I tillegg hadde Borussia en fantastisk høstseong, og gikk til juleferie med fjerdeplasss.

- Det er ikka så vanlig å rotere på spillere når laget gjør det godt, og det skjønner jeg. Men en periode var tre spisser skadet, og heller ikke da fikk jeg sjansen.

Den unge Oslo-gutten mener likevel ikke at oppholdet har vært helt bortkastet.

- Dette er en del av det å være fotballspiller. Jeg lærte mye av å være der. For to år siden hadde jeg pakket sammen og dratt. Nå holdt jeg ut til jul. Det er jeg fornøyd med.

- Ferguson-nei til Molde
Etter en lang juleferie i Gambia med familien, føler King seg bedre.

- Jeg mistet selvtillit i Tyskland. Men i ferien fant jeg tilbake til mitt gamle jeg.

I samtale med Alex Ferguson ble 19-åringens nye stoppested bestemt.

- Jeg snakket med Ferguson. Han ville ikke at jeg skulle på lån til utlandet igjen. Det var snakk om Molde, fordi jeg kjenner Ole og vet hvordan han trener. Jeg har stor respekt for ham, forteller Joshua og fortsetter:

- Men Ferguson ville jeg skulle bli i England. Kanskje jeg spiller for Ole en gang senere i karrieren.

I stedet falt valget på Championship-klubben Hull. En avtale er foreløpig ikke undertegnet, men klubben ønsker Joshua på plass så fort som mulig.

- Hull er bare en time unna Manchester, de ligger på sjetteplass i Championship, og det er fem andre United-spillere der allerede, som jeg kjenner godt. Ting er ikke klart ennå, men jeg tror det blir sånn.

- Så fort jeg føler meg fit, drar jeg. Nå er det samme for meg hvor jeg spiller, så lenge jeg får spilletid på høyeste mulige nivå for meg akkurat nå, sier King.