Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson ville jobbe i utlandet

Men: - Du forlater ikke United.

(Dagbladet.no): Alex Ferguson er inne i sitt 22. år som manager i Manchester United. Skotten innrømmer imidlertid at han har vært fristet av å prøve seg utenlands.

- Noen ganger har jeg sagt til meg selv: «Jeg skulle likt å prøvd meg i utlandet en gang», men det har vært vanskelig for meg, sier han til League Managers Association.

66-åringen mener han egentlig ikke har kunnet realisere drømmen om utlandet. Han har vært for glad i jobben han har.

Ikke noe valg

- Valgmulighetene mine ble avskåret ganske enkelt fordi jeg var manager i Manchester United - noe som er fantastisk - og du forlater ikke Manchester United, utbasunerer Ferguson.

Sannsynligvis musikk i ørene til United-fansen.

Uttalelsene kommer i forbindelse med at United møter Fulham på lørdag. Laget ledes av Roy Hodgson, en av de mest bereiste managerne i dagens fotball. Hodgson var blant annet Viking-trener i 2004 og -05.

- Veldig heldig

DRØMTE OM UTLANDET: Alex Ferguson sier han har hatt lyst på å prøve seg utenfor britisk fotball. Foto: Reuters/Scanpix
DRØMTE OM UTLANDET: Alex Ferguson sier han har hatt lyst på å prøve seg utenfor britisk fotball. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Roy Hodgson er veldig heldig. Han har gjort det mange av oss ville elsket å gjøre, å dra utenlands og jobbe sammen, sier Ferguson.

United-sjefen omtaler Hodgsons karriere som «fantastisk», og mener erfaringen fra mange fotballkulturer er utviklende for en manager.

- Du kan se det når han intervjues, at han vet hva han snakker om, sier Ferguson om lørdagens motstander.

BEREIST: Roy Hodgson har mange nasjoner på CV-en. Ferguson er imponert. Foto: Reuters/Scanpix
BEREIST: Roy Hodgson har mange nasjoner på CV-en. Ferguson er imponert. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media