Ferguson ville kjøpe Gamst Pedersen

Endte opp med Ronaldo.

(Dagbladet.no): Manchester United-sjef Alex Ferguson angrer nok bittelitt, etter at Gamsten fra Vadsø har nettet tre mål for Blackburn mot United denne sesongen.

Manchester Uniteds offisielle hjemmeside røper skotten at nordmannen kunne vært på Old Trafford.

Ferguson forteller at United kikket på 24-åringen i Tromsø-trøya og ble imponert. Men fordi United nettopp hadde handlet inn Portugal-stjernen Christiano Ronaldo valgte United å droppe Gamsten, som i stedet ble solgt til Blackburn i august 2004.

Likte Gamsten

- Noen ganger skjer det. Du du kan se en spiller du liker, men du har allerede mer enn nok av spillere i akkurat den posisjonen. Derfor gjør du ingenting med det, sier Ferguson.

I morgen kveld tar United i mot Blackburn i semifinalereturen i ligacupen på Old Trafford. Akkurat som foran det første oppgjøret advarer Ferguson mot nordmannen.

- Guttungen ser ut til å ha skapt sitt rykte mot oss, sier sir Alex.

Og skryter voldsomt av det norske landslagets venstrekant, som med en høyreslegge i nettet for to uker siden sørget for at Blackburn kommer til Old Trafford med 1-1 og finalehåp.

DRØMMETREFF: Her scorer Gamst Pedersen utlikningsmålet mot Manchester Unitd i den første semifinalekampen. Foto: Scanpix/Reuters
DRØMMETREFF: Her scorer Gamst Pedersen utlikningsmålet mot Manchester Unitd i den første semifinalekampen. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Fantastisk mål

- Han har et godt tilslag, og har to gode føtter. Målet hans på Ewood Park i den første kampen var helt fantastisk. Vi er nødt til å passe på ham onsdag kveld, sier Ferguson.

Ferguson får det ikke lett dersom han igjen tenker på å kjøpe Gamsten. Tottenham skal allerede ha signalisert interesse for 24-åringen, men fikk et tydelig avslag fra Rovers-manager Mark Hughes.

- Så gode spillere blir koblet til klubber, og Morten er en god spiller, sa Hughes.

PS! I et nettmøte med Dagbladet.no i 2004 fortalte Gamst Pedersen at Manchester United var drømmeklubben hans.

• Din kommentar: Er Gamsten god nok for Uniteds A-lag?

SCORER IGJEN? Gamst Pedersen har tre mål på sine to siste kamper mot United.
TO GODE FØTTER: Alex Ferguson har bare gode ord om Morten Gamst Pedersen.