- Ferguson visste at hvis han lot meg være i fred, så blei jeg forbanna

Solskjær ble ikke preppet før han avgjorde finalen i 1999.

VINNERBRØLET: Ole Gunnar Solskjær feirer sammen med lagkameratene etter at han avgjorde Champions League-finalen i 1999. Foto: Dan Chung/REUTERS/NTB Scanpix
VINNERBRØLET: Ole Gunnar Solskjær feirer sammen med lagkameratene etter at han avgjorde Champions League-finalen i 1999. Foto: Dan Chung/REUTERS/NTB ScanpixVis mer

SLIGO (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har aldri lagt skjul på at han ønsker å bli Manchester United-manager en gang i fremtiden. Allerede da nordmannen startet sin trenerkarriere som spisstrener i klubben, fortalte han at han en dag ønsket å være manager for den engelske klubben.

Så sent som i februar i år uttalte han til spanske Marca at han fortsatt drømmer om å en dag lede klubben hvor han tilbrakte elleve sesonger.

Den første muligheten til å ta over jobben i Manchester United var da Alex Ferguson la opp, men selv om Ole Gunnar Solskjær på et tidspunkt var en av favorittene til å overta etter skotten, gikk jobben ikke overraskende til David Moyes.

Dagbladet var i Irland da Ole Gunnar Solskjær ble intervjuet av engelske Sky Sports i forbindelse med Champions League-kvaliken mot irske Sligo Rovers. Der fikk han på ny spørsmål om drømmen om å ta over den regjerende seriemesteren.

- Det meste av det jeg kan har jeg lært i United. Jeg tror alle United-spillere med trenerambisjoner har en drøm om å komme tilbake å være manager i klubben, så får vi se hva framtida bringer. Jeg er fortsatt veldig fersk og trenger resultater med Molde og andre steder, men selvfølgelig er det et mål å en dag være manager for Manchester United, sa Solskjær til Sky Sports.

Ble forbanna 40-åringen fikk også spørsmål knyttet til det historiske øyeblikket da han avgjorde Champions League-finalen mot Bayern München på Camp Nou tre minutter på overtid i 1998/99-sesongen.

Teddy Sheringham utliknet som kjent til 1-1 i det 91. minutt, og både han og Solskjær kom fra benken og scoret. Men begge fikk en helt forskjellig behandling av Alex Ferguson før de skulle innpå.

- Ferguson brukte tid på Sheringham, for han skulle åpenbart innpå. Han brukte masse tid på å «preppe» Sheringham, mens han ikke sa et eneste ord til meg, og det gjorde meg forbanna, sier Solskjær.

Men Alex Ferguson visste godt hva han gjorde da han unnlot å snakke til Solskjær.

- Ferguson visste at hvis han lot meg være i fred, så blei jeg forbanna, og da var jeg på det nivået jeg skulle være. Han visste hva han gjorde ved å overse meg, og gjøre meg forbanna, sier Solskjær.

Det fikk Bayern München smertelig erfare. I løpet av to minutter var glede snudd til smerte og fortvilelse for det tyske storlaget. Og sinne ble snudd til glede for Solskjær som til slutt fikk heve Champions League-pokalen.

Molde møter Sligo Rovers i Irland i kveld klokken 19.00.