Ferguson vraket gratis Essien

Nå krever Lyon over 200 millioner.

(Dagbladet.no): Lyons sentrale midtbanespiller Michael Essien (22) er en de mest ettertraktede spillere i det overgangshysteriske fotballeuropa.

Chelsea, Manchester United, Real Madrid og Arsenal er alle nevnt som interesserte. Økonomisk er kanskje Chelsea nærmest, men selv der snakkes det om en bytteavtale som involverer for eksempel Didier Drogba.

Lyon-trener Gerard Houllier har varslet at det kreves et enormt bud for å hente juvelen hans. Avisa Daily Mirror sier at Lyon vil kreve minst 240 millioner kroner. Chelsea har budt halvparten.

Avisa forteller også hvordan Alex Ferguson misbrukte muligheten til å sikre seg spilleren gratis for fire år siden.

Den unge Essien var på prøvespill i Manchester, og ble tilbudt kontrakt. Han avslo den imidlertid fordi Ferguson fortalte ham at han umiddelbart ville bli leid ut til Antwerpen.

I stedet valgte han å skrive kontrakt med Bastia, hvor han var i to sesonger. Deretter gikk han til Lyon, hvor han har spilt de siste to årene.

I dag sliter Ferguson med å skrape sammen nok til et høyt nok bud. Ifølge engelske medier, har han omkring 180 millioner kroner å rutte med etter kjøpet av Edwin van der Sar.

ETTERTRAKTET: 22 år gamle Michael Essien fra Ghana er høyt på ønskelistene i Europas største klubber. Foto: EPA/Scanpix
ETTERTRAKTET: 22 år gamle Michael Essien fra Ghana er høyt på ønskelistene i Europas største klubber. Foto: EPA/Scanpix Vis mer