Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fergusons åtte punkter for suksess

Avslører oppskriften til Harvard Business School.

SISTE HILSEN: Tidenes beste fotballtrener takker for seg med sin 1500 kamp for Manchester United mot West Brom i vår. Nå avslører han suksessoppskriften til Harvard Business School. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
SISTE HILSEN: Tidenes beste fotballtrener takker for seg med sin 1500 kamp for Manchester United mot West Brom i vår. Nå avslører han suksessoppskriften til Harvard Business School. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer

(Dagbladet:) Sir Alex Ferguson blir av mange regnet som tidenes manager innen fotball. I går fikk han til og med en gate oppkalt etter seg. Nå avslører han oppskriften på suksess til Harvard Business School.

I åtte utfyllende punkter går skotten gjennom punktene han har fulgt gjennom 26 år og som har resultert i 38 trofeer i Manchester United.

Dette er suksessoppskriften fra tidenes beste manager:

1. Begynn med grunnmuren Da Ferguson kom til klubben i 1986 var han fast bestemt på å forandre klubben helt fra bunn av. Han ville satse på ungdom og sørge for at han hadde et bærekraftig lag for både fremtiden og nåtiden. Da skotten kom til klubben var kun èn under 24 år.

- Fra det øyeblikket jeg kom til Manchester United hadde jeg bare èn tanke i bakhodet: jeg måtte bygge en fotballklubb fra bunnen. Jeg satte alltid spillerutvikling høyt. Det er jobben til en manager. Utvikle de teknisk og gjør de til vinnere. Da kan de nå hvor de vil i livet.

Ferguson poengterer også at om man gir unge spillere tillit så bygger man opp et tillitsforhold som hjelper deg i det lange løp. Det fikk skotten erfare da han plukket opp Ryan Giggs i en alder av 13 år som etter hvert skulle bli kanskje Manchester Uniteds viktigste spiller gjennom Fergusons tid på Carrington.

2. Tørr å bygge opp laget på nytt Selv med suksess fortsatte Ferguson å bytte ut spillere med tanke på fremtiden. Han får æren for å ha bygd opp hele fem lag som vant ligaen i sine respektive perioder. Det konstante fokuset på fremtiden ble en nøkkelfaktor beskriver Ryan Giggs til Harvard.

- Han tenkte aldri på nåtiden. Fokuset lå på fremtiden og hvordan laget kunne bli bedre, sier waliseren.

Ferguson beskriver også hvor vanskelig det var å vrake spillere som hadde vært enestående for klubben.

- De vanskeligste avgjørelsene er å si adjø til en spiller som har vært fantastisk. Men beviset er alltid på banen. Når du ser endringene, forfallet, så må du spørre deg selv hvordan ting kommer til å se ut om to år.

3. Sett en høy standard og sørg for at alle følger den. Sir Alex var ekstremt opptatt av innsats, vinnervilje og lidenskap for yrket. Det gjaldt like mye på trening som på fritiden. Han hentet ofte «dårlige tapere» til klubben og krevde at de jobbet ekstremt hardt. Spillere som hater å tape, elsker også å vinne. Da kom de også til å gjøre alt for å gjøre nettopp det.

MENTOR: Vår egen Ole Gunnar Solskjær har mange ganger uttalt at Sir Alex Ferguson er hans mentor i sin managerkarriere. Drømmejobben er å ta over klubben og arven etter skotten. AFP PHOTO/ANDREW YATES
MENTOR: Vår egen Ole Gunnar Solskjær har mange ganger uttalt at Sir Alex Ferguson er hans mentor i sin managerkarriere. Drømmejobben er å ta over klubben og arven etter skotten. AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Jeg så alltid Cristiano Ronaldo, Beckham, Giggs og Scholes trene på timevis. Jeg måtte jage de inn og minne på at vi hadde kamp på lørdag. Men de ville kun trene å bli bedre. De hadde innsett at å spille for Manchester United var ingen enkel jobb.

4. Aldri, aldri mist kontrollen - Du kan aldri miste kontrollen. Spesielt ikke når du har ansvaret for 30 topputøvere som alle er millionærer.

Dette står kanskje igjen som det viktigste av alle punktene for Ferguson. Skotten er kjent for sin harde disiplin og handlet bestandig etter det han mente var best for laget. Det fikk blant annet lagets mangeårige kaptein Roy Keane erfare da han ble avskjediget i 2005 etter å ha kritisert sine lagkamerater. Året etter ble lagets superspiss, Ruud van Nistelrooy, furten på grunn av lite spilletid. Resultatet ble en enveisbillett vekk fra Carrington.

- Det kommer øyeblikk da du må spørre deg om det er spillere som påvirker stemningen i garderoben, prestasjonene til laget og din kontroll på spillere og trenerapparat. Om de gjør det må du kutte båndet. Det finnes ingen annen utvei. Det spiller ingen rolle om spilleren er verdens beste, langsiktighet er viktigere for klubben og treneren må være viktigst.

5. Tilpass beskjedene For Ferguson var alltid kommunikasjon med spillerne essensielt. Overraskende nok var det ikke alltid at skotten skrudde på den berømte «hårføneren» på tomannshånd.

- Ingen liker å bli kritisert. De fleste blir bedre om de får oppmuntring i stedet. Så jeg prøvde å være positiv når jeg kunne. For en spiller, for et menneske, er det ingen ting bedre enn å høre «bra jobbet». Det er de to beste ordene som er oppfunnet. Du trenger ingen andre superlativer.

Ferguson hadde også en spesiell måte å motivere spilleren før kamp.

- Jeg prøvde å få spillere til å tro på seg selv og stole på hverandre. Jeg likte å referere til arbeiderklassemoralen. Ikke alle spillerne kom fra arbeiderklassen, men kanskje foreldrene eller besteforeldrene gjorde det. Jeg brukte å minne spillerne på hvor langt de hadde kommet og hvor viktig arbeidsmoral er. Det virket som om det fikk frem stoltheten i de. Å stole på hverandre og ikke svikte sine kammerater hjalp til å bygge et lag.

Ferguson beskriver også at med alderen har han skjønt at sinne ikke alltid er løsningen. Han fant ut at han måtte velge sine øyeblikk med omhu.

- Som manager må du spille flere roller samtidig. Noen ganger må du være doktor, lærer eller far.

6. Forbered deg på å vinne Ferguson var berømt for å vinne kamper mot slutten. Begrepet «Fergie-time» ble godt etablert i britiske fotballhoder og motstandernes konstante frustrasjon over at de «røde djevlene» alltid kom på slutten av en kamp ble karakteristisk ved Fergusons mannskap.

ALDERSMIKS: Fabio da Silva, Ryan Giggs og Ashley Young varmer opp under årets Asia-tour. Giggs er 16 år eldre enn Fabio da Silva. God blanding med andre ord.   AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
ALDERSMIKS: Fabio da Silva, Ryan Giggs og Ashley Young varmer opp under årets Asia-tour. Giggs er 16 år eldre enn Fabio da Silva. God blanding med andre ord. AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI Vis mer

- Jeg er en gambler. Det kan du se på hvordan vi spilte på slutten av kampene. Om vi lå under til pause var beskjeden enkel: ikke få panikk. Bare konsentrer dere om jobben som må gjøres. Om vi lå under 1-2 med 15 minutter igjen så tok jeg flere sjanser. Det spilte ingen rolle om vi tapte 1-3 om det mente at vi kunne klare uavgjort. Om vi endte opp med å vinne 3-2 var det en fantastisk følelse.

Ferguson forberedte laget på situasjoner hvor man trengte mål før slutt. 15, 10, 5 minutter igjen. Hver fase hadde sin egen strategi for hvordan laget skulle angripe. Og statistikken taler for seg selv: gjennom de ti siste sesongene hadde Manchester United en bedre statistikk om stillingen var uavgjort ved pause eller uavgjort med 15 minutter igjen å spille enn noen annet lag i England.

7. Stol på observasjon Da Ferguson var trener for Aberdeen lærte han en viktig lekse fra en av trenerne hans. Assistenttreneren kom bort til Sir Alex og uttrykte misnøye med sin posisjon.

- Jeg skjønner ikke hvorfor du har tatt meg med hit, sa assistenten. Jeg skjønte ikke hva han snakket om.

- Jeg er her for å hjelpe deg med treningen og velge laget. Det er en hjelpetreners jobb.

Ferguson var skeptisk i starten men kom etter hvert over på bedre tanker.

- Innerst inne visste jeg at han hadde rett. Jeg delegerte treningen til han og det er det beste jeg noen sinne har gjort.

Etter dette begynte Ferguson å legge ansvaret for treningene mer og mer over på støtteapparatet. Samtidig satt sjefen selv godt plassert på tribunen og observerte hver eneste bevegelse spillerne foretok seg. Han lærte seg viktigheten av å observere i stedet for å instruere.

8. Aldri stopp å tilpasse deg Om det er en ting Ferguson blir hyllet for, uansett hvilken supporterbakgrunn du kommer fra, så er det hans unike evne til å tilpasse seg. Fotballen endrer seg mye på 26 år og Ferguson har vært med hele veien med å utvikle spillet fra midten av 80-tallet til dagens moderne fotball.

- En av de tingene jeg har gjort bra i mine år som trener er evnen til endring. Jeg tror at du kontrollerer endring om du aksepterer den. Det betyr å ha tillit til de du ansetter. Det øyeblikket de blir ansatt må du ha tillit til de. Ellers kunne du latt være i utgangspunktet.

VINNERSKALLE: Ferguson måtte endre på mentaliteten til en pur ung Ronaldo som kom til klubben. Da han forlot England var han verdens beste fotballspiller. Mye takket være Ferguson.  REUTERS/Phil Noble
VINNERSKALLE: Ferguson måtte endre på mentaliteten til en pur ung Ronaldo som kom til klubben. Da han forlot England var han verdens beste fotballspiller. Mye takket være Ferguson. REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Mange med min erfaring ønsker ikke endringer. Men jeg følte alltid at jeg ikke hadde råd til å la være. Vi måtte vinne, vi hadde ikke noe valg. Jeg behandlet hver eneste suksess som om den var min første. Min jobb var å gi oss best mulig sjans til å vinne. Det var det som drev meg gjennom 26 år i Manchester United.

DEN BERØMTE SKOEN: Skoen som traff David Beckham i øyet tilhørte Ruud van Nistelrooy. Begge forlot klubben etter å ha kranglet med Ferguson som gjorde det klart at ingen spillere er større enn klubben. REUTERS/Ferran Paredes
DEN BERØMTE SKOEN: Skoen som traff David Beckham i øyet tilhørte Ruud van Nistelrooy. Begge forlot klubben etter å ha kranglet med Ferguson som gjorde det klart at ingen spillere er større enn klubben. REUTERS/Ferran Paredes Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media