Fergusons avskjedsmelding - ord for ord

Takker kona varmt - og fortsetter i klubben.

TAKKER FANSEN OG FAMILIEN:  Sir Alex Ferguson publiserte sin avskjedshilsen på Manchester Uniteds hjemmeside i formiddag. Foto: Glyn Kirk / AP / NTB Scanpix
TAKKER FANSEN OG FAMILIEN: Sir Alex Ferguson publiserte sin avskjedshilsen på Manchester Uniteds hjemmeside i formiddag. Foto: Glyn Kirk / AP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): En fotballæra tok slutt da manutd.com oppdaterte sin forside omtrent klokka 10.15 (norsk tid) i dag.

Hovedbudskapet i meldingen var den mange ventet, noen fryktet og andre håpet:

Sir Alex Ferguson (71) gir seg som manager i Manchester United, etter 27 eventyrlige år. I meldingen lå skottens avskjedsbrev - 373 ord langt.

Her er det - oversatt til norsk:

«Avgjørelsen om å gi meg er en jeg har tenkt nøye over, og en jeg ikke har tatt lett på. Det er det rette tidspunktet.

Det var viktig for meg å etterlate meg en organisasjon i sterkest mulig forfatning, og jeg mener jeg har gjort det. Kvaliteten på denne ligavinnende stallen, og aldersbalansen innad i den, borger for fortsatt suksess på høyeste nivå, samtidig som strukturen på ungdomsavdelingen vil sikre at klubbens langsiktige framtid fortsetter å være lys.

Våre treningsfasiliteter er blant de fineste i idrettsverdenen, og vårt hjem Old Trafford er rettmessig ansett for å være en av de ledende arenaer i verden.

Når jeg går videre er jeg meget glad for å innta rollene som både direktør og ambassadør for klubben. Med disse aktivitetene, sammen med mine mange andre interesser, gleder jeg meg til framtida.

Jeg må gi heder til min familie - deres kjærlighet og støtte har vært essensiell. Min kone Cathy har vært nøkkelfiguren gjennom min karriere, hun har dannet et grunnfjell av både stabilitet og oppmuntring. Ord kan ikke beskrive hva dette har betydd for meg.

Hva angår mine spillere og trenere, nåværende og gamle, så vil jeg gjerne takke dem alle for deres vanvittige grad av profesjonell oppførsel og dedikasjon, som har hjulpet til med å skape så mange minneverdige triumfer. Uten deres bidrag ville ikke historien til denne store klubben vært så rikholdig.

I mine tidlige år var støtten fra styret, og da spesielt Sir Bobby Charlton, med på å gi meg selvtillit og tid til å bygge en fotballklubb, og ikke bare et fotballag.

Gjennom det siste tiåret har Glazer-familien sikret meg en plattform for å styre Manchester United etter min beste evne, og jeg har vært ekstremt heldig som har fått jobbe med en begavet og pålitelig direktør i David Gill. Jeg er virkelig takknemlig overfor dem alle.

Til supporterne - takk skal dere ha. Støtten dere har besørget gjennom åra har gjort meg virkelig ydmyk. Det har vært en ære og et enormt privilegium å ha hatt muligheten til å lede klubben deres, og jeg har verdsatt tida mi som manager for Manchester United.

Sir Alex Ferguson»

NØKKELFIGUREN: Cathy har dannet et grunnfjell for Sir Alex Ferguson gjennom karrieren, skriver manageren selv. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB Scanpix
NØKKELFIGUREN: Cathy har dannet et grunnfjell for Sir Alex Ferguson gjennom karrieren, skriver manageren selv. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB Scanpix Vis mer