Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fergusons første ord etter hjerneblødningen

Alex Ferguson takker supportere for støtten etter at han ble hasteoperert i mai.

FØRSTE ORD: Alex Ferguson forteller at han gleder seg til å se Manchester United igjen denne sesongen. Foto: NTB Scanpix
FØRSTE ORD: Alex Ferguson forteller at han gleder seg til å se Manchester United igjen denne sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

5. mai kom nyheten om at Sir Alex Ferguson (76) var rammet av hjerneblødning og kjempet for livet.

Ferguson ble hasteinnlagt på sykehus og operert.

Noen dager seinere skrev flere medier at den pensjonerte managerlegenden var ute av koma og at han satt oppreist og snakket med familie og venner, før han ble utskrevet av sykehuset tidlig i juni.

- Legene fortalte ham at han statistisk sett var ekstremt heldig. På et tidspunkt så det ikke bra ut i det hele tatt, forteller en kilde nær Ferguson til avisa The Sun.

Første ord

Ferguson selv har vært stille siden han ble skrevet ut av sykehuset. Men i dag postet Manchester United en video på Facebook hvor trenerlegenden snakker til offentligheten for første gang siden hjerneblødningen.

Han sier:

- Jeg vil takket det medisinske apparatet og alle som hjalp meg på sykehuset. Uten de folkene, som tok så godt bare på meg, ville jeg ikke sittet her i dag.

DOKUMENTAR: Det er 30 år siden Sir Alex Ferguson tok over Manchester United og revolusjonerte klubben. FourFourTwo har snakket med de som jobbet ham for å finne de ukjente historiene om legenden. Video: FourFourTwo Vis mer

I tida etter nyheten kom florerte det med støttemeldinger og godord til en av de største trenerlegendene i engelsk fotballhistorie.

Han har formet generasjoner med spillere. 13 seriemesterskap, fem FA-cupseirer, fire ligacupseirer og to titler i Champions League sier alt om suksessen.

Ole Gunnar Solskjær var en av dem som kom med støttende ord:

- Han hadde en fantastisk evne: Han kjente spillerne i Manchester United som mennesker. Han kjente Silje, kona mi. Til henne kunne han si: «Ole Gunnar tenker for mye.» Han tok seg tid til å snakke med alle, sa Solskjær til Dagbladet i mai.

Han fortsatte:

- Du blir litt sjokkert og redd – og håper at det går bra med ham. Det er en mann jeg har kjent i store deler av karrieren.

Ferguson har fått med seg alle lykkønskningene som har kommet:

- Jeg er ydmyk over alle meldingene jeg har fått fra hele verden som har ønsket meg lykke til og gitt meg støtte. De gjorde veldig stort inntrykk på meg.

Vil tilbake

Det er fem år siden Sir Alex Ferguson overlot styringen av Manchester United-skuta til David Moyes, men 76-åringen er fortsatt lidenskapelig opptatt av klubben og har blitt vist i TV-ruta på en rekke av klubbens kamper de siste åra.

Det har han tenkt å fortsette med, selv om han ikke føler seg frisk nok til å komme i starten av sesongen:

- Til slutt lover jeg at jeg kommer tilbake i løpet av sesongen for å se laget. I mellomtida vil jeg ønske spillerne og Jose (Mourinho) lykke til.

Dagbladet oppdaterer saken