Fergusons høyre hånd peker ut grunnen til Uniteds skadekrise

Van Gaal flyttet førstelagstrener ned til juniorene.

FOR MANGE FORANDRINGER: Fergusons trofaste assistent, Mike Phelan (til høyre), mener Van Gaal har gjort for mange utskiftninger i fitness-apparatet. Særlig beslutningen om å flytte på Tony Strudwick mener han kan være noe av grunnen til skadekrisa klubben går igjennom. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
FOR MANGE FORANDRINGER: Fergusons trofaste assistent, Mike Phelan (til høyre), mener Van Gaal har gjort for mange utskiftninger i fitness-apparatet. Særlig beslutningen om å flytte på Tony Strudwick mener han kan være noe av grunnen til skadekrisa klubben går igjennom. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Chris Smalling hinket av banen mot Southampton på mandag, var det skade nummer 43 under klubbens nederlandske trener Louis van Gaal (63)

Mike Phelan, som var Fergusons trofaste assistenttrener etter at Carlos Queiroz forlot klubben, har ifølge Daily Mail nå uttalt seg om skadekrisen i sin gamle klubb. Ifølge ham, har nederlenderens mange forandringer skylda.

- Tony Strudwick, som var lederen for sportsvitenskap og hver dag var involvert med førstelaget, forstod hvordan han skulle holde spillerne i form og klare for å konkurrere. Han har de flyttet på, og nå gjør de ting helt annerledes. Det kan ha hatt en effekt, sier Phelan, som nå er førstelagstrener i Tetteys Norwich.

For mye forandringer Phelan er ikke den første som har kritisert van Gaals fitnessregime. Den anerkjente fysiske treneren Raymond Verheijen har flere ganger kritisert sin landsmann for hans intense treningsmetoder.

Verheijen mener 63-åringens treningsøkter, som har dobbelt så høy intensitet og forekommer dobbelt så hyppig som vanlige, har ført til at skadekriser har fulgt ham gjennom karrieren i Ajax, Barcelona, Bayern og nå United. Phelan mener på sin side at skadeproblemene skyldes forandringer i støtteapparatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer