Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fergusons høyre hånd peker ut grunnen til Uniteds skadekrise

Van Gaal flyttet førstelagstrener ned til juniorene.

FOR MANGE FORANDRINGER: Fergusons trofaste assistent, Mike Phelan (til høyre), mener Van Gaal har gjort for mange utskiftninger i fitness-apparatet. Særlig beslutningen om å flytte på Tony Strudwick mener han kan være noe av grunnen til skadekrisa klubben går igjennom. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
FOR MANGE FORANDRINGER: Fergusons trofaste assistent, Mike Phelan (til høyre), mener Van Gaal har gjort for mange utskiftninger i fitness-apparatet. Særlig beslutningen om å flytte på Tony Strudwick mener han kan være noe av grunnen til skadekrisa klubben går igjennom. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

(Dagbladet): Da Chris Smalling hinket av banen mot Southampton på mandag, var det skade nummer 43 under klubbens nederlandske trener Louis van Gaal (63)

Mike Phelan, som var Fergusons trofaste assistenttrener etter at Carlos Queiroz forlot klubben, har ifølge Daily Mail nå uttalt seg om skadekrisen i sin gamle klubb. Ifølge ham, har nederlenderens mange forandringer skylda.

- Tony Strudwick, som var lederen for sportsvitenskap og hver dag var involvert med førstelaget, forstod hvordan han skulle holde spillerne i form og klare for å konkurrere. Han har de flyttet på, og nå gjør de ting helt annerledes. Det kan ha hatt en effekt, sier Phelan, som nå er førstelagstrener i Tetteys Norwich.

For mye forandringer Phelan er ikke den første som har kritisert van Gaals fitnessregime. Den anerkjente fysiske treneren Raymond Verheijen har flere ganger kritisert sin landsmann for hans intense treningsmetoder.

Verheijen mener 63-åringens treningsøkter, som har dobbelt så høy intensitet og forekommer dobbelt så hyppig som vanlige, har ført til at skadekriser har fulgt ham gjennom karrieren i Ajax, Barcelona, Bayern og nå United. Phelan mener på sin side at skadeproblemene skyldes forandringer i støtteapparatet.

- De har hentet inn masse nye folk med en annerledes måte å gjøre ting på. Intensiteten på treningen kan være en ting - den kan være for intens eller ikke intens nok - men det er åpenbart at forandringer har blitt gjort med måten de gjør ting på, sa Phelan ifølge Telegraph.

Han påpeker at stallen burde være mer enn stor nok til å kunne håndtere skader, men at hver gang noen kommer tilbake fra skade, mister de to nye.

Lyskeskade for Smalling Det fortvilede og oppgitte ansiktsuttrykket til Chris Smalling da han vinket mot innbytterbenken 18 minutter uti mandagens kamp mot Southampton, fortalte det meste.

FJERNET FRA FØRSTELAGET: Fergusons trofaste sjef for fysisk trening, Tony Strudwick (til høyre), ble i høst fjernet fra sin førstelagsrolle. Nå er han sjef for fysisk trening i klubbens ungdomsutvikling. Foto: (AP Photo/Jon Super)
FJERNET FRA FØRSTELAGET: Fergusons trofaste sjef for fysisk trening, Tony Strudwick (til høyre), ble i høst fjernet fra sin førstelagsrolle. Nå er han sjef for fysisk trening i klubbens ungdomsutvikling. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

Det var engelskmannens fjerde skade siden Van Gaal tok over klubben, og den kom dagen etter at Smalling hadde blitt hyllet av Paddy Crerand og uttalt til klubbens hjemmesider at han gledet seg til de mange kampene i julen.

Skaden han fikk etter 18 minutter mot van Gaals erkerival Ronald Koemans mannskap, ser ut til å være en lyskestrekk. Klubben har enda ikke offentliggjort hvor alvorlig den er.

Den tidligere landslagstreneren for Nederland uttalte i går, tross de gjentagende skadeproblemene i forsvaret, at Manchester United ikke trengte flere nye spillere.

- Når man får så mange skader, er det ingen enkel måte å løse problemene på. Om vi trenger å kjøpe spillere? Nei, vi trenger ikke kjøpe spillere. Vi har mer mer enn nok, sa nederlenderen til Talksport.    

SKADEFORTVILELSE: Chris Smalling spaserte fortvilet av banen 18 minutter ut i mandagens kamp mot Southampton. Det er stopperens fjerde skade under Van Gaal. Foto: REUTERS/Andrew Winning
SKADEFORTVILELSE: Chris Smalling spaserte fortvilet av banen 18 minutter ut i mandagens kamp mot Southampton. Det er stopperens fjerde skade under Van Gaal. Foto: REUTERS/Andrew Winning Vis mer