Fergusons ord øker presset på Solskjær

Ole Gunnar Solskjær måles opp mot sir Alex Ferguson. Skottens ord under løs prat hjelper ikke.

UNDER PRESS: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Nigel Keene/ProSports/Shutterstock/NTB
UNDER PRESS: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Nigel Keene/ProSports/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Det er mange som mener mye når du er manager i en av verdens største fotballklubber. Alt du gjør analyseres og plukkes fra hverandre helt ned til minste detalj - særlig når det går dårlig.

Ole Gunnar Solskjær (47) har lenge kjent på presset som kommer med jobben i Manchester United, og den siste uka har vi på nytt fått eksempler på hvor vanskelig jobb nordmannen har.

For da storklubbens mektige eksmanager sir Alex Ferguson, trolig uten vilje og viten, ble filmet da han inndirekte kritiserte nordmannens laguttak mot Everton - ved å utelate Cristiano Ronaldo fra start - var det mange som lyttet til skottens ord.

I videoen (som du kan se under) sa Ferguson følgende:

- Men jeg tenker også det, at da spillerne så at Ronaldo ikke spilte, så var det litt …

Nurmagomedov avbrøt Ferguson før han rakk å fullføre setningen, og påpekte at Ronaldo kom innpå i andre omgang.

- Ja, jeg vet, men du bør alltid starte med de beste spillerne, sier Ferguson og trakk på skuldrene.

KRITIKK: Alex Ferguson er kritisk til Ole Gunnar Solskjærs laguttak mot Everton i denne videoen av Khabib Nurmagodemov. Video: Rødt Kort. Vis mer

- På vei mot trøbbel

«Når 'the gaffer' begynner å tvile på vurderingene dine, så vet du at du er på vei mot trøbbel», skriver journalist David McDonnell, som følger klubben tett, i Daily Mirror.

For det er ingen tvil om at det er en dato før og etter Fergusons inntreden i garderoben på Old Trafford. Managerne David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho fikk i tur og orden kjenne på kroppen hvor vanskelig det er å ta over roret etter den suksessfulle 79-åringen.

Allerede under den første pressekonferansen Solskjær holdt etter at han ble manager i United, fikk han spørsmål om Ferguson - som fortsatt hjemsøker hovedtrenere i den engelske storklubben mange år etter at han ga seg i 2013.

Læremester Ferguson er nok den siste Solskjær ønsker skal kritisere ham offentlig, selv om det er såpass uskyldig som skottens kommentar var under den løse praten med kampsportutøver Khabib Nurmagomedov, som var VIP-gjest under Everton-kampen.

Det er vanskelig nok å leve opp til mannen som revolusjonerte engelsk fotball. Å få passet påskrevet av ham, gjør ikke jobben noe lettere.

Kritiske røster

I kjølvannet av Ronaldo-benkingen har flere kastet seg på kritikken. Eks-spillerne Rio Ferdinand og Ian Wright var blant dem, og nå har også Portugal-trener Fernando Santos uttalt at lagets superstjerne skal i aksjon mot Qatar, fordi han «må spille mer fotball i denne perioden».

Solskjær og resten av støtteapparatet ser selvfølgelig på Ronaldo-overgangen som viktig i jakten på klubbens første trofé under nordmannen, men det kommer med økt press.

Det er lite trolig at det ville blitt like stor oppmerksomhet om Solskjær benket noen andre spillere. Paul Pogba var også benket mot Everton, uten at det snakkes så veldig høyt om.

Med Ronaldo blir alt større.

Superstjerna var synlig irritert etter 1-1, og stormet ned i spillertunnelen alene da dommeren blåste for fulltid. En oppførsel som skaper ytterligere press på Solskjær, mener Sky Sports-ekspert Gary Neville.

Nå venter ti tøffe kamper på 46 dager for Manchester United - en rekke som kan definere sesongen til de røde.

Det er små marginer i idretten generelt, også i fotballen. Én scoring kan være med på å snu negative oppslag til positiv hyllest. Solskjær har lenge hatt marginene på sin side når det har stormet som verst, og det må han trolig ha den neste halvannen måneden også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer