Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fergusons unnskyldning er ikke god nok

Dommerne krever bedre svar fra United-sjefen.

BLE BESKYLDT FOR Å VÆRE UTRENT: Men det viste seg at bare fire Manchester United-spillere og tre Sunderland-spillere hadde løpt mer enn dommer Alan Wiley. Foto: Scanpix/Reuters
BLE BESKYLDT FOR Å VÆRE UTRENT: Men det viste seg at bare fire Manchester United-spillere og tre Sunderland-spillere hadde løpt mer enn dommer Alan Wiley. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

|||(Dagbladet.no): Mange ble overrasket da Sir Alex Ferguson lørdag ba om unnskyldning overfor dommer Alan Wiley - som han beskrev som «for utrent» til å dømme Premier League.

- Jeg ber om unnskyldning til Mr. Wiley for all personlig ydmykelse mine uttalelser måtte ha forårsaket, og til FA for å gå offentlig ut med synspunktene mine, sa Ferguson i en uttalelse på Manchester Uniteds hjemmeside.

Men skotten sa ikke om han fortsatt står inne for uttalelsene han ga etter 2-2-kampen mot Sunderland. Og dommerforeningen i England er lite fornøyd med Ferguson.

- Det er i beste fall en halvhjertet unnskyldning. Han har ikke trukket tilbake påstanden om at Alan er utrent, så det er ikke en unnskyldning for den viktigste fornærmelsen, sier Alan Leigthon, leder for dommernes fagforening Prospect til Skysports.

- Er godt trent
Sir Alex brukte unnskyldningen sin til  å stille spørsmål om den generelle formen hos dommerne:

- Den eneste intensjonen med uttalelsene mine, var å rette søkelyset på det jeg mener er en viktig del av spillet: At den fysiske formen til dommerne må stå i stil med de stadig tøffere kravene til den moderne fotballen.  Jeg håper dette blir tatt opp gjennom de riktige og formelle kanalene, sa Ferguson.

Den påstanden faller ikke i god jord hos dommerforeningen.

- At han bruker unnskyldningen til å stille spørsmål om formen til andre dommere er lite konstruktivt. Dommere er godt trent, de har idrettsfysiologer som tester dem regelmessig gjennom sesongen. Det holder ikke å bestå en test ved starten av sesongen, sier Leigthon.

Han sier videre at kroppsfettet og BMIen til dommerne blir overvåket og at de møtes med to-tre ukers mellomrom for å trene og bli testet.

Bot eller utestenging
- Dommere aksepterer alltid at beslutningene deres blir vurdert og de har ikke problemer ved legitim kritikk. Det som er problematisk er når det blir sådd tvil om integriteten og nøkkelegenskapene til dommerne, uten å ha grunn for det. Vi vil forsvare våre medlemmer når dette skjer, sier Leigthon.

Ferguson må forklare seg for FA innen denne uka er omme, og de har bekreftet at skotten risikerer straff, i form av bot eller utestenging.

• The Times har for øvrig funnet at Wiley løp åttende mest av samtlige aktører på banen, med sine 11 039 meter.

IKKE BESTEVENNER: Sir Alex Ferguson har skjelt ut dommere før. Her er det Chris Foy som får høre det etter Community Shield-kampen 9. august i år. Foto: Scanpix
IKKE BESTEVENNER: Sir Alex Ferguson har skjelt ut dommere før. Her er det Chris Foy som får høre det etter Community Shield-kampen 9. august i år. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling