Fergusons «verste mareritt» er i ferd med å skje

Neville røper hva som vil gjøre et City-nederlag ekstra bittert.

SKREKKSCENARIET ER PÅ TRAPPENE: Gary Neville har vært 20 år i Manchester United, og forteller at sir Alex Ferguson hver eneste sesong minnet spillerne om hvor viktig målforskjellen kan være. - Å tape ligagullet på målforskjellen er hans verste mareritt, sier Sky Sports-eksperten. Foto: (AP Photo/Jon Super)
SKREKKSCENARIET ER PÅ TRAPPENE: Gary Neville har vært 20 år i Manchester United, og forteller at sir Alex Ferguson hver eneste sesong minnet spillerne om hvor viktig målforskjellen kan være. - Å tape ligagullet på målforskjellen er hans verste mareritt, sier Sky Sports-eksperten. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

Manchester City - Manchester United 1-0

(Dagbladet): For snaue tre uker siden ledet Manchester United ligaen med åtte poeng.

«Seriefinalen» på Etihad 30. april var langt på vei avblåst - spørsmålet var heller om Manchester City ville bli nødt til å stå æresvakter for byrivalen foran egne supportere.

Men da alle trodde det var de lyseblå som hadde bukket under for presset var det i stedet de tittelvante rødtrøyene som snublet. Først mot Wigan, så mot Everton og i går mot nettopp City.

Med to serierunder igjen å spille er Roberto Mancinis menn plutselig tilbake i førersetet, på samme poengsum som United, men med bedre målforskjell.

Og nettopp tanken på å tape ligaen på målforskjellen er det verste sir Alex Ferguson kan oppleve innen fotballen. Det sier i hvert fall Gary Neville, som bør ha en viss peiling på hva han snakker om etter 20 år på Old Trafford.

- Det er hans verste mareritt. Å tape en ligatittel på målforskjell er noe han alltid snakker om, hver eneste sesong. I januar, februar, i mars, uansett hvilken måned det er i en sesong hvor United kjemper om seriemesterskapet. Han vil si «leder vi 1-0 eller 2-0, gå for det tredje og fjerde målet». Du vet aldri når målforskjellen kan bli avgjørende, sier Sky Sports-eksperten ifølge Sportinglife.

- De kunne gjort mer
Paradoksalt nok kan det vonde 1-6-tapet hjemme mot City i oktober bli enda mer ødeleggende enn man skulle tro. Hadde United greid å begrense tapet til 1-3, slik stillingen var etter 89 minutter, kunne det nesten vært dødt løp på målforskjell nå.

I stedet har City åtte plussmål mer, og det blir nok i tøffeste laget å hente inn for United, om begge lag skulle vinne sine to gjenværende kamper.

Neville peker på at det er flere andre kamper United også kan angre på at de ikke scoret mer.

SINT: Ferguson hisset seg opp over Mancinis klaging til fjerdedommeren i 2. omgang - noe italieneren opplevde som noe ironisk. Foto:  (AP Photo/Matt Dunham)
SINT: Ferguson hisset seg opp over Mancinis klaging til fjerdedommeren i 2. omgang - noe italieneren opplevde som noe ironisk. Foto: (AP Photo/Matt Dunham) Vis mer

- Ser du på kamper som mot Fulham hjemme (1-0), QPR hjemme (2-0, med én mann mer nesten hele kampen, journ.anm.), er det slike ting ser tilbake på i løpet av en sesong og tenker at «vi kunne gjort mer». Det er Fergusons verste mareritt, sier Neville.

Mancini: - United er favoritter
United har igjen en hjemmekamp mot Swansea, der det bør være mulig å score en del, og en bortekamp mot Sunderland, der det kan bli tøft nok å vinne i seg selv.

City har på sin side Newcastle borte på søndag og QPR hjemme i siste serierunde. Så lenge de unngår poengtap i den første bør det være grei skuring i siste kamp - hvor en storseier er alt annet enn utenkelig.

Roberto Mancini har vært svært nøktern i sin vurdering av Citys tittelsjanser de siste ukene, og selv etter 1-0-seieren i går forsøkte ha å insistere på at United fortsatt har fordelen.

- Det er ikke over. Hvis vi tror det er over, gjør vi en stor feil. United er favoritter, de har enkle kamper igjen. De spiller mot Swansea og Sunderland. Vi har to vanskelig kamper, Newcastle og QPR. Det ene laget spillet for en plass i Champions League, det andre kjemper mot nedrykk, sier Mancini - vel vitende om at nedrykkstruede QPR tapte 1-6 borte mot Chelsea så seint som på søndag.

Ferguson innser at «de bråkete naboene» har kommandoen nå, men i motsetning til hva Mancini har drevet med de siste ukene, vil han ikke kaste inn håndkleet riktig ennå.

- Det er ikke over, men de har åtte plussmål mer enn oss. Det er en stor fordel. De er i førersetet nå, og må vinne to kamper, sier Ferguson.

MÅLET SOM KAN AVGJØRE PREMIER LEAGUE: Vincent Kompany stanger inn 1-0 på overtid av 1. omgang. Foto: (AP Photo/PA, Martin Rickett)
MÅLET SOM KAN AVGJØRE PREMIER LEAGUE: Vincent Kompany stanger inn 1-0 på overtid av 1. omgang. Foto: (AP Photo/PA, Martin Rickett) Vis mer