Ferieklare Godset ydmyket og kontret i senk av Lillestrøm

3-0 på Åråsen.

• Lillestrøm - Strømsgodset 3-0 (1-0)

LILLESTRØM (Dagbladet): Tre kontringer, tre mål og null baklengs. Det er den enkle, men særs effektive oppskriften på Lillestrøms 3-0-seier over Strømsgodset torsdag kveld.

At blåtrøyene hadde ballen mesteparten av kampen, og skapte et tosifret antall hjørnespark blir bare for fotnoter å regne når poengene skal telles opp i november. 

- Vi skaper kanskje ikke nok målsjanser, men vi tok en kalkulert risiko med å stille et så ungt lag. Jeg er egentlig ganske fornøyd med kampen, sett under etter, sier Godset-trener David Nielsen. 

Lillestrøm-trener Magnus Haglund var også tilfreds, spesielt med resultatet. Han legger ikke skjult på at Strømsgodset styrte kampen, samtidig som han synes kampplanen til gultrøyene fungerte utmerket. 

- Dette er én av de alle beste kampene vi har spilt i år. Jeg er stolt, sier Haglund til Dagbladet. 

Slurvete Godset Vertene åpnet friskest på hjemmebane i den siste seriekampen før Tippeligaen tar VM-pause. Kanarifuglene spilt seg til to halvsjanser de to første minuttene, før Moryke Fofana fikk æren av i sende vertene i ledelsen etter fem minutter.

Ivorianeren endte opp med ballen på 16 meter etter en god LSK-kontring, og plasserte kula enkelt og greit i det lengste hjørnet. Målet var Fofanas fjerde for sesongen. 

Mounir Hamoud og Martin Ødegaard yppet seg ved et par anledninger, men fjorårets seriemester så i det hele tatt ganske ferieklare ut på Åråsen. Enkle balltap, pasningsfeil og markeringssvikt var oppskriften i åpninga. 

Skadetrøbbel Strømsgodset tok riktignok over styringa i banespillet etter hvert, men det tok 17 minutter før de skapte sin første sjanse. Og den var stor. 

Martin Ødegaard vant ballen, spilte vegg med Øyvind Storflor, før han sendte videre til Iver Fossum. 17-åringen fant Thomas Lehne Olsen på vei gjennom. Godset-spissen lurte offside-fella og befant seg plutselig mutters aleine med LSK-keeper Arnold Origi. Skuddet fra skrått hold overlistet sisteskansen, men snek seg på feil side av stolpen sett med blå øyne. 

Det ble ikke akkurat bedre for drammenserne av at vingbacken Lars-Christopher Vilsvik måtte forlate banen med en hofteskade etter snaut halvspilt omgang. Vilsvik ble erstattet av 20 år gamle Tokmac Chol Nguen, mens Øyvind Storflor ble flyttet ned på backplassen. 

Etter 35 minutter var nettopp på Godsets høyreside det sviktet da vertene doblet ledelsen. 

Knudtzon doblet Petter Vaagan Moen ble felt av Storflor, men klarte akkurat å få sendt fra seg ballen til en fremmadstormende Moryke Fofana. Ivorianeren parkerte nevnte Nguen, før han slo hardt og lavt inn foran mål.

Der hadde Erling Knudtzon små problemer med å skli inn 2-0 fra kloss hold. 

Like etterpå var Simen Kind Mikalesen svært nære å gjøre 3-0. Han ble imidlertid hindret av en god redning fra Anders Gundersen. Også Fofana prøvde seg fra distanse, uten å treffe målet. 

Minuttet før pause satte kaptein Jørgen Horn panna til et frispark fra Øyvind Storflor. Horn maktet ikke å få ballen under tverrliggeren, så det stod 2-0 til Lillestrøm etter halvspilt kamp. 

Effektiv overgangsfotball Ti minutter ut i andreomgang skjedde det mange Godset-supportere hadde ventet på: Peter Kovacs erstattet Thomas Lehne Olsen på topp. Den tidligere HamKam-spilleren hadde ikke gjort stort annet enn å bomme på den store sjansen i førsteomgang, og David Nielsen syntes å være av den oppfatning at det var på tide med litt ungarsk kraft til å krige mot Frode Kippe. 

Ellers lignet de siste 45 mye på de første: Strømsgodset hadde ballen uten å skape sjanser, Lillestrøm forsvarte seg og satset på kontringer. 

Det var selvsagt på en overgang nådestøtet kom.

Målscorer Erling Knudtzon satte fart på en vidåpen Godset-halvdel av banen etter en corner. Avslutninga ble slått i stolpen av SIF-keeper Gundersen. På returen dukket innbytter Tommy Høiland opp, og fikk tidenes enkleste oppgave med å få ballen inn i det tomme målet til 3-0. 

Da viste kampuret 70 minutter, og matchen var så godt som avgjort.

Drammenserne kom ikke nærmere mål enn innbytter Flamur Kastratis heading fra seks meter fire minutter før slutt. 

At David Nielsens menn tidvis spilte med bare to forsvarsspillere mot slutten, hadde ingen innvirkning på resultatet.

Etter dagens seier er Lillestrøm på femteplass, bare tre poeng bak Godset på sølvplass, når Tippeligaen nå tar VM-ferie.