Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Feriemesteren blir ikke seriemester

Hvis laget ikke heter RBK.

(Dagbladet.no): Brann går inn i sommerferien som serieleder, uten tap på 11 matcher. Men statistikken taler ikke akkurat for at rødtrøyene fra Bergen kaprer seriemesterskapet når siste kamp spilles 26. oktober.

Bare Rosenborg har klart å bevare ledelsen fra ferien og inn siden 1996, viser tall Dagbladet.no har hentet inn.

I 1998 ledet Molde da lagene tok ferie. I 2001 var det Viking som toppet. Året etter var Lyn på tabelltoppen etter ferdigspilt vårsesong.

TIL sviktet, Start sprakk

I 2004 lå Tromsø helt øverst etter halvspilt serie og sommerpause. Og ifjor ledet Start tippeligaen da Fotball-Norge tok seg noen velfortjente ferieuker i juli.

Verken Start eller noen av de andre ferielederne holdt distansen ut.

Det er det bare Rosenborg som har klart de ti siste årene. Trønderne kapret 13 strake seriemesterskap fra 1992 til 2004, og ledet serien til hvilen både i 1999, 1997, 1999, 2000, og 2003.

Ikke én eneste gang forsvant gullet i høstsesongen på Lerkendal.

OPTIMISTER: At andre lag ikke har klart å surfe inn til seriegull etter ferien, bekymter ikke Brann-fansen. Foto: Scanpix
OPTIMISTER: At andre lag ikke har klart å surfe inn til seriegull etter ferien, bekymter ikke Brann-fansen. Foto: Scanpix Vis mer

Alt er rosenrødt...

2. juli fortsetter Brann jakten på klubbens første seriemesterskap siden 1963. Og Brann-supporterne nekter å la statistikk dempe gullhåpet.

- Vi tar ikke statistikken så høytidlig. Bare kampene som skal spilles viser om det holder. Vi tar det med knusende ro at bare Rosenborg har holdt inn, sier Henk Ekerhovd leder i Brann-bataljonen.

Han og fansen håper på noen nye navn i Brann-stallen i løpet av overgangsvinduet, men tror ikke laget er avhengig det.

Ingen har scoret flere eller sluppet inn færre mål enn Brann så langt i Tippeligaen.

- Akkurat nå er alt bare rosenrødt. Jeg tror ikke de kommer til å sprekke selv om det ikke kommer noen forsterkninger. Vi er veldig positive til høstsesongen, sier Ekerhovd til Dagbladet.no.

Feriemesteren blir ikke seriemester
UBESEIRET: Brann er feriemester etter 11 matcher uten tap.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media