Ferierer på bånn

TROMSØ (Dagbladet): TROMSØ-STABÆK 0-2: - Vi har i allefall fått tilbake viljen til å kjempe ute på en fotballbane. Vi må leite etter de få lyspunktene som finnes, sier Jonny Hanssen, minst dårlig på TIL i år.

Nå tar TIL-guttene en ukes fotballferie - med vissheten om at de i går slettet enda en grusom rekord: 540 minutter (seks kamper) uten å score hjemmemål. Den gamle måltørkerekorden var fra 1987, og alle i Mjøndalen er sikkert glade for at tromsøværingene slettet den.

Fikk hjelp

Den siste uka har motivatoren Frank Beck forsøkt å hjelpe Gutan ut av hengemyra:

- Det har vært fokus på samhold, posivitet og hver enkelt spillers ansvar, sier Jonny Hanssen.

Og i går var nervøse TIL-skuldre senket noen ørsmå hakk. Tross all motgangen og 1. divisjonsspøkelset var litt av sjøltilliten tilbake.

- Mot et dårligere lag enn Stabæk, ville vi vunnet. Men vi har langt igjen til den flyten vi hadde i fjor, sier Hanssen.

Medfølelse

Tryggvi Gudmunsson forlot TIL til fordel for Stabæk og bedre lønn. Nå føler han med sine gamle lagkamerater.

- Jeg håper virkelig at de snur trenden og berger plassen. TIL er for gode til å rykke ned. Problemene de sliter med, er mest av mental karakter, sier Gudmundsson.

- Hva er TILs hovedproblem?

- Det er opplagt at de mangler en skikkelig måltjuv, sier islendingen som i fjor var TILs toppscorer i serien (15 mål).

Frykter nedrykk

Den tidligere stopperkjempen Steinar Nilsen (nå Napoli) mener mye er galt i gamleklubben. Han fulgte gamle lagmerater fra tribuneplass.

- Det var noen lyspunkter i dag. Men nå er det stor fare for at TIL rykker ned. Det kan få store følger for fotballen i Nord-Norge. TIL-gutta er rollebilder for alle unge talenter i landsdelen, sier Nilsen.

TILs neste motstandere heter Brann, Viking og Rosenborg. TIL-folket bør kanskje bruke feriedagene til å tenke på at mirakler faktisk kan finne sted.

<B>MARERITTET FORTSETTER:</B> Jonny Hansen (her i kamp med Tobias Linderoth) og TIL-gutta leverte årsbeste, men går inn i ferien med en nesten ufattelig måltørke.