GJENNOMBRUDD: James Rodriguez har hatt sitt definitive gjennombrudd i årets VM, og har allerede scoret fem mål, i tillegg til mesterskapets flotteste så langt. Foto: REUTERS / Eric Gaillard / NTB Scanpix
GJENNOMBRUDD: James Rodriguez har hatt sitt definitive gjennombrudd i årets VM, og har allerede scoret fem mål, i tillegg til mesterskapets flotteste så langt. Foto: REUTERS / Eric Gaillard / NTB ScanpixVis mer

Fernandinho la merke til James Rodriguez allerede i 2011

Frykter det verste i kvartfinalen.

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Historisk sett burde ikke Colombia i kvartfinalen være et særlig stort problem for sambalandet Brasil. Snarere tvert imot.

I år er imidlertid alt annerledes.

For når vertsnasjonen møter nabolandet i Fortaleza fredag kveld, norsk tid, er det ikke som store favoritter. Luis Felipe Scolaris gutter måtte gjennom straffekonk for å slå ut Chile, mens Colombia rullet enkelt over Uruguay og vant 2-0.

Nøkkelspilleren var selvsagt 22-åringen som kanskje har vært VMs beste så langt: James Rodriguez.

På gårsdagens pressekonferanse var det med andre ord ikke tilfeldig da Brasils midtbanemann Fernandinho trakk fram Rodriguez - som allerede har scoret fem mål - som den største trusselen.

Verdt hver krone Manchester City-stjernen husker godt sitt første møte med fotballverdenens nye yndling. Det kom i september 2011, da han selv spilte for Sjakhtar Donetsk, mens Rodriguez spilte for Porto.

- Jeg spilte mot ham i Champions League. Det var helt i begynnelsen av hans karriere i Europa, og det var før han ble fast på laget, sier Fernandinho.

- Allerede i den kampen viste han fram den teknisk gode venstrefoten sin. I årets VM viser han alle at Monaco gjorde en god investering da de hentet ham i fjor sommer (for 380 mill. kroner, journ.anm.). Jo mindre plass han får mot oss, jo bedre vil det være for Brasil.

Fernandinho sier imidlertid at det ikke blir aktuelt å legge noen form for frimerke på Rodriguez.

- Uansett i hvilke klubber jeg har spilt, så finnes ikke den gode gamle markeringen. Vi må bruke soneforsvar, sier City-spilleren.

Stort press Brasils tropp er under et voldsomt press under VM på hjemmebane. Forventningen blant landets 200 millioner innbyggere er krystallklar:

Bli verdensmestre.

Siden kampen mot Chile har imidlertid flere legender kritisert Scolaris lag for å ikke være mentalt sterke nok. Det har ikke Fernandinho mye til overs for.

INNRØMMER: Brasils Fernandinho innrømmer gjerne at de brasilianske gutta frykter stjerneskuddet James Rodriguez. Foto: AP Photo / Andre Penner / NTB Scanpix
INNRØMMER: Brasils Fernandinho innrømmer gjerne at de brasilianske gutta frykter stjerneskuddet James Rodriguez. Foto: AP Photo / Andre Penner / NTB Scanpix Vis mer

- Vi har forberedt oss godt helt siden vi møttes 26. mai. Vi har jobbet med det psykologiske aspektet, og det er ikke noe å tenke på nå. Det dette handler om nå er å vise hva vi kan gjøre på banen, sier han, og legger til:

- Det er min mening. Vi har et enormt ansvar når vi representerer en land med 200 millioner mennesker som ønsker seg glede i livet gjennom fotballen.

• Brasil og Colombia møtes fredag klokka 22, norsk tid.