Fernando Alonso er ferdig i Ferrari-stallen

Over ett år uten seier.

FERDIG: Fernando Alonso skal ikke kjøre for Ferrari i framtida. Foto:
   REUTERS/Maxim Shemetov
FERDIG: Fernando Alonso skal ikke kjøre for Ferrari i framtida. Foto: REUTERS/Maxim ShemetovVis mer

Fernando Alonso forlater Ferrari-stallen etter sesongen, sier formel 1-stallens tidligere sjef Luca Di Montezemolo.

Alonso ble verdensmester to ganger med Renault, men han har tre 2.-plasser som best siden han ble Ferrari-fører i 2010.

- Det er to grunner til at Fernando bytter beite, sa Montezemolo til TV-kanalen RAI onsdag.

- Den ene er at han vil prøve seg i andre omgivelser. Dessuten er han i en alder hvor han ikke kan vente med å vinne igjen. Han er skuffet over at han ikke er blitt mester hos oss, og nå trenger han en ny utfordring.

Montezemolo overlot sjefrollen i Ferrari til Sergio Marchionne så sent som mandag.

Vettel inn Det har vært ventet at Alonso ville forlate Ferrari helt siden den firedoble verdensmeteren Sebastian Vettel tidligere i måneden offentliggjorde at han kjører sin siste sesong for Red Bull. Selv om han ikke har bekreftet hvor han er på vei, har Red Bull-sjefen Christian Horner sagt at tyskeren havner i Ferrari.

Ferrari har ikke vunnet et VM-løp på mer enn ett år og er bare nummer fire i lagmesterskapet denne sesongen. Den italienske stallen er på vei mot sin første seiersløse sesong siden 1993.

Ryktene forteller at 33-årige Alonso sannsynligvis vender tilbake til McLaren, som han kjørte for en problemfylt sesong i 2007, da han var lagkamerat med Lewis Hamilton.

Overlegent Hamilton og Nico Rosberg har dominert stort denne sesongen i sine Mercedes-biler. Tre runder før slutt leder Hamilton sammenlagt 17 poeng foran Rosberg, og kampen om VM-tittelen blir en ren tvekamp.

Vettel er nummer fem og Alonso nummer seks.

Dersom Alonso vender tilbake til McLaren, gjør det Jenson Buttons framtid uviss. Button og det danske talentet Kevin Magnussen er McLarens førere i år.

(NTB)