- Fernando Alonso uten sykkellag neste sesong

Nå har fristen gått ut.

SYKKELSPORTENS REDNINGSMANN? Nå ser det mørkt ut for Fernando Alonsos prosjekt på to hjul. EPA/DIEGO AZUBEL
SYKKELSPORTENS REDNINGSMANN? Nå ser det mørkt ut for Fernando Alonsos prosjekt på to hjul. EPA/DIEGO AZUBELVis mer

Den spanske avisen AS hevder de sitter på informasjon om at Alonso ikke har søkt om lisens i noen kategorier foran neste sesong, og at prosjektet således er dødt.

Før fristens utløp er man nødt til å presentere intensjonsavtaler med ti syklister, ha en bankgaranti for én fjerdedel av budsjettet og dokumentasjon på framtidige sponsoravtaler.

Fram til i forrige måned hadde prosjektet oppfylt alle kritierier for å danne et nytt lag i henhold til det internasjonale sykkelforbundets regelverk.

UCI-president Brian Cookson sier til cyclingnews.com at han ikke har mottatt noen WorldTour-søknad fra Fernando Alonso Cycling Team (FACT), og forventer ikke at laget vil tildeles plass i sykkelsportens øverste divisjon i 2015.

Fristen for WorldTour-lag løp ut 1. oktober, og Alonso blir nødt til å vente ett år for å søke om linsens på toppnivå. Men Cookson tror fortsatt laget kan ta form foran neste sesong.

— Vi har ikke hørt noe fra dem om WorldTouren. Vi venter fortsatt på ytterligere informasjon. Jeg tror fortsatt det er mulig for dem å ha et prokontinental-lag neste år, men vi venter fortsatt på informasjon, sier Cookson.

Investorgruppen Novo Group Holdings i Dubai skal stå klar med finansiell støtte til prosjektet, men uten lisenssøknader står prosjektet foreløpig på stedet hvil.