Ferrari- fest!

Michael Schumacher skuffet ikke hjemmefansen i Italia. Ferrari-føreren ga alt for de 120000 tilskuerne på Imola-banen: - Jeg kjørte helt på grensa, sa han overlykkelig etter Formel-1-løpet.

Det finnes ikke noe som er større for Ferrari enn en seier på hjemmebane. Den glade vinneren knyttet neven i triumf og satte ny rekord i høydesprang opp på seierspallen. Han tok sin andre strake seier på like mange år i San Marino Grand Prix.

- En vakrere dag kan man ikke oppleve. En seier i Italia, på hjemmebane, det er bare fantastisk. Men det var virkelig et tøft race, jublet Michael Schumacher.

Tett avstand

Det var 32-åringens tredje strake i årets Formel 1-VM. Og det skjedde etter et uhyre spennende scenario, som bare tettet seg til mot slutten.

Etter 305 kilometer og vel halvannen times kjøring i en snitthastighet på 200 km/t, var det bare 1,1 sekunder som skilte tyskeren i Ferrari fra toeren Mika Häkkinen i McLaren.

For første gang på 24 år har Ferrari vunnet Grand Prix-sesongens tre innledende løp. Og det på Imola, banen som ligger bare få mil unna Ferrari-teamets fabrikk i Maranello.

- Jeg håper alle er lykkelige nå, sa Michael Schumacher.

Skuffet

San Marino Grand Prix ble avgjort ved det andre depotstoppet. Michael Schumacher passerte finnen mens han sto i depotet, og fire runder seinere gjorde han seg lynraskt ferdig med sitt andre stopp. Schumacher kom inn på banen knappe fire sekunder foran Häkkinen.

Dermed var det gjort, selv om Mika nærmet seg runde for runde mot slutten.

- Jeg er svært skuffet. Ikke bare for min del, men også på vegne av hele McLaren-teamet, sa Mika Häkkinen, som mente at løpet ble avgjort av en liten metallbit som påførte bilen hans skader under gulvet.

- Deretter var bilen vanskelig å kjøre, sa Mika.

Ulykkesbanen

Formel 1 fortsetter i påsken på engelske Silverstone. Det var der Michael Schumacher krasjet i fjor og ødela resten av sesongen.

- Den ulykken har jeg definitivt lagt bak meg. Jeg reiser dit med god tro på seieren, sa den suverene VM-lederen.

JAAA!! Tyske Michael Schumacher knyttet neven og viste hele Italia at denne seier'n var til dem.