Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferrari best på Renault-banen

Schumi og Massa raskest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ferrari hadde en glitrende dag på Renaults «hjemmebane» i dag. Raskest av alle på Magny-Cours banen var Michael Schumacher, deretter fulgte stallkamerat Felipe Massa. Tyskeren kjørte inn til tiden 1.15,493, i underkant av to hundredeler foran Massa.

- Etter litt vanskeligheter i morges gjennomførte vi en flott kvalifisering. Mye takket være våre mekanikere, sa Schumacher som også dediserte sin pole position til en av sine mekanikere som ble pappa denne helga.

Dette var Schumachers 68. pole position i karrieren.

Alonso tilfreds

Sammanlagtleder Fernando Alonso kjørte inn til tredje beste startspor til morgendagens Frankrike Grand Prix. Og selv om han nok

gjerne skulle vært helt fremst i feltet i morgen var han ikke direkte midfornøyd.

- Det er viktig å være blant de tre første. Jeg er passe fornøyd og det blir spennende å se i morgen, sa den suverene lederen av formel 1-sirkuset.

Jarno Trulli imponerte også i sin Toyota, og starter som nummer fire, tett etterfulgt av lagkamerat Ralf Schumacher. Spanske Pedro de la Rosa har ikke kjørt på over et år, men klarte allikevel å kjøre inn til en overraskende åttende plass.

RASKEST: Michael Schumacher hadde den raskeste tiden under dagens kvalifisering til Frankrike Grand Prix. Foto: EPA
RASKEST: Michael Schumacher hadde den raskeste tiden under dagens kvalifisering til Frankrike Grand Prix. Foto: EPA Vis mer

En det ikke gikk bra for er Jenson Button. Engelskmannen var av mange spådd en meget god sesing, men nok en gang gikk det meste galt, og Button hadde bare 18. beste tid i dag.

Honda-føreren har ikke tatt ett eneste poeng på over to måneder. Og som om ikke det var nok så sleit den andre Honda-føreren, Rubens Barrichello, betraktelig han og. Brasilianeren starter som nummer 13 i morgen.