DOBBELTSEIER: Fernando Alonso (t.h.) vant i sitt første løp som Ferrari-fører. Felipe Massa sørget for dobbeltseier. Foto: SCANPIX/AP Photo/Luca Bruno
DOBBELTSEIER: Fernando Alonso (t.h.) vant i sitt første løp som Ferrari-fører. Felipe Massa sørget for dobbeltseier. Foto: SCANPIX/AP Photo/Luca BrunoVis mer

Ferrari-dobbeltseier i formel 1-premieren

Alonso vant foran Massa.

|||Fernando Alonso førte an i en dobbeltseier for Ferrari da formel 1-sesongen ble innledet med Bahrains Grand Prix.

Det var Alonsos 22. seier i karrieren, men den første siden han vant Japans Grand Prix i 2008 i en Renault.

For Alonso var seieren ekstra kjærkommen. Han feiret sin triumf i Ferrari-debuten ved å gi mekanikere og resten av teamet skulderklapp og klemmer.

— Det er en spesiell dag for meg. For en som kommer til Ferarri, et lag med så mye historie, er det fantastisk, sa Alonso.

Super bil— Den bilen de har gitt meg, var rett og slett super. Derfor vil jeg tilegne seieren til hele folket i Italia, de som er rundt meg på laget og president Luca Montezemolo, sa han.

Den tidligere verdensmesteren seiret foran lagkamerat Felipe Massa, som gjorde comeback etter den fryktelige ulykken som i fjor sommer holdt på å koste ham livet. Massa var 16 sekunder bak Alonso i mål.

— For meg er det spesielt bare å være tilbake. Jeg vil takke Gud for det, sa Massa.

I august i fjor pådro han alvorlige hode- og øyeskader i Ungarns Grand Prix.

Ferrari tok sist en dobbeltseier i juni 2008.

Tekniske problemerLewis Hamilton i McLaren ble nummer tre, mens Red Bull-fører Sebastian Vettel måtte nøye seg med fjerdeplass etter å ha hatt beste startspor og ledet klart mye av løpet.

Vettel fikk tekniske problemer mot slutten og greide så vidt å ta seg til mål.

Michael Schumacher markerte sitt comeback etter noen år som pensjonist med sjetteplass i sin Mercedes. Den sjudobbelte verdensmesteren endte på plassen foran regjerende mester Jenson Button, men på plassen bak lagkamerat Nico Rosberg.

(NTB)