Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferrari festet grepet

Sikret seg de to beste startsporene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferrari dominerte kvalifiseringen og sikret seg de to beste startsporene i søndagens Japans Grand Prix i formel 1. Brasilianske Felipe Massa starter i pole position, med sammenlagtleder Michael Schumacher (Tyskland) i nest beste startspor.

Bak de to Ferrari-førerne følger tyskeren Ralf Schumacher (Toyota), italieneren Jarno Trulli (Toyota) og spanieren Fernando Alonso (Renault).

Schumacher leder VM-sammendraget etter 16 av 18 runder med 116 poeng. Alonso har samme poengsum, men «Schumi» har vunnet ett løp mer denne sesongen.

- Vi har visst de siste dagene at bilen er veldig konkurransedyktig. Samtidig er jeg glad på Felipes vegne. Han var veldig rask i dag og vi har begge Renault-bilene bak oss, sa Michael Schumacher.

Schumi føler seg sterk

Dekktypen så ut til å avgjøre lørdagens kvalik. For de fire beste førerne kjørte alle Bridgestone, mens Alonso med sine Michelin-dekk måtte nøye seg med 5. plass.

Michelin-dekkene er best i regnvær, og Alonso håper på hjelp fra regnværsgudene søndag.

- Dersom vi kan passere gutta i Toyota og sikre en pallplassering vil det være et veldig godt resultat for oss. Vi må være realister. Men dersom det blir regn har vi en mye bedre sjanse, og derfor må vi håpe på vått vær. Uten regn blir det neppe seier for vår del, sa Alonso.

Dersom Alonso ender uten poeng og Schumacher vinner søndag er årets VM-duell avgjort til tyskerens fordel.

- Vi føler oss sterke, sa Schumacher som kan ta sin åttende VM-seier.

FERRARI-DOMINANS: Ferrari og Michael Schumacher kan sikre seg verdensmesterskapet denne helga dersom Schumacher vinner, og Fernando Alonso ikke tar poeng. I dag sikret Schumachers lagkamerat Felipe Massa seg pole position, mens tyskeren tok den nest beste startplassen. Foto: EPA
FERRARI-DOMINANS: Ferrari og Michael Schumacher kan sikre seg verdensmesterskapet denne helga dersom Schumacher vinner, og Fernando Alonso ikke tar poeng. I dag sikret Schumachers lagkamerat Felipe Massa seg pole position, mens tyskeren tok den nest beste startplassen. Foto: EPA Vis mer


(NTB)