Ferrari kan droppe Formel 1

Protesterer mot ny motorregel.

Italienske Ferrari truer med at forlate Formel 1-sirkuset hvis det internasjonale bilsportsforbundet (FIA) innfører standardmotorer.

Det opplyste Ferrari-teamet etter et møte i Roma mandag.

FIA vil få ned kostnadene innen motorsportens ypperste klasse. Et av forslagene er at alle formel 1-lagene i 2010, 2011 og 2012 skal bruke en standardmotor og - girkasse. Disse skal leveres av en produsent som ikke har noe med FIA eller lagene å gjøre.

Forslaget anses for å være en kjempestor revolusjon av bilsporten. I dag er formel 1 ikke bare en kamp mellom verdens beste førere, men også en konkurranse mellom de beste motor- og bilprodusentene.

FIA har satt frist til 7. november å få legge inn bud på motorene og fristen for girkassene til tre uker senere. FIA har også planer om å innføre minimumslengde for bruk av deler. Blir en del byttet før et visst antall kilometer blir det bøter for laget.

(NTB)

UT AV FORMEL 1? Ferrari teller på knappene i forhold til om de skal fortsette i formel 1-sirkuset hvis det blir innført krav om standardmotorer. Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP/SCANPIX
UT AV FORMEL 1? Ferrari teller på knappene i forhold til om de skal fortsette i formel 1-sirkuset hvis det blir innført krav om standardmotorer. Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP/SCANPIX Vis mer
Ferrari kan droppe Formel 1