Ferrari står på kravene mot FIA

Truer med å trekke seg fra formel 1.

SISTE PIT STOP?: Ferrari står steilt på sitt i feiden med FIA. Teamet truer derfor med å trekke seg fra formel 1 om de varslede regelendringene innføres.Foto: REUTERS/Eugene Hoshiko/Pool (SINGAPORE)
SISTE PIT STOP?: Ferrari står steilt på sitt i feiden med FIA. Teamet truer derfor med å trekke seg fra formel 1 om de varslede regelendringene innføres.Foto: REUTERS/Eugene Hoshiko/Pool (SINGAPORE) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Ferrari står på kravene og sier det ikke vil delta i neste års formel 1 hvis de ikke får gjennomslag for sine krav.

Det til tross for at laget står oppført som ett av ti deltakerlag til neste års mesterskap. Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) har planlagt omfattende regelendringer med virkning fra neste sesong. I dette ligger blant annet et kostnadstak for hvert lag på 40 millioner pund.

Åtte av de nåværende lagene har meldt seg på under forutsetning av at regelen om kostnadstak enten endres eller forkastes. Det vil si at bare Williams og Force India har søkt uten å stille vilkår. I tillegg vil det komme tre nye lag i Campos Grand Prix, Manor og US F1.

Det er en bred enighet blant deltakerlagene om at kostnadsnivået i formel 1 må ned, men det er samtidig bred enighet om at regelendringene kommer for tidlig og er for vanskelige å imøtekomme.

Steilest står Ferrari, som truer med å trekke seg helt ut.

- For å unngå noen tvil så står Ferrari fortsatt fast på at de ikke vil delta i neste års formel 1-mesterskap med de reglene som FIA har foreslått. Reglene bryter med Ferraris rettigheter, heter det i en pressemelding fra den italienske bilfabrikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer