Ferrari starter formel 1-feide

Politirazzia mot McLaren-mann.

(Dagbladet.no): Ferrari mot McLaren, slik er det blitt både på og utenfor asfalten. De to formel 1-lagene er for tida i åpen krig, etter at den italienske bilfabrikken sparket sin spionaklagede sjefsmekaniker Nigel Stepney.

I dag skriver The Times at McLarens sjefsdesigner Mike Coughlan i går fikk besøk av britisk politi.

Fant bevis?

Politiet gjennomsøkte Coughlans hus i England, på jakt etter bevis på at McLaren på ulovlig vis har skaffet seg sensitiv teknisk informasjon fra Ferrari-fabrikken i Maranello, verd mer enn 25 millioner kroner.

Aksjonen ble gjennomført etter tips fra nettopp italienerne, som hevder politiet fant akkurat det de var ute etter.

Britiske McLaren bekrefter at en ikke navngitt leder er involvert i Ferrari-etterforskningen. Coughlan er blitt suspendert av McLaren, rutinemessig.

- Vårt team har blitt kjent med at denne personen har mottatt en pakke med teknisk informasjon fra en Ferrari-ansatt i slutten av april. McLaren er ikke involert i saken og fordømmer slike handlinger. Vi vil samarbeide under hele etterforskningen, skriver teamet i en pressemelding.

Litt seinere i dag sendte McLaren ut ny melding, etter en grundig gjennomgang av teamets biler.

TILBAKE I TET: Ferraris Kimi Räikkönen vant helgas F1-løp i Frankrike. Italienerne mistenker at et teknisk tyveri ga McLaren et overtak de tre foregående VM-rundene. Foto: Scanpix/Ap
TILBAKE I TET: Ferraris Kimi Räikkönen vant helgas F1-løp i Frankrike. Italienerne mistenker at et teknisk tyveri ga McLaren et overtak de tre foregående VM-rundene. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- McLaren har gjort en grundig gjennomgang, og kan bekrefte at ingen Ferrari-eiendeler er blitt gitt videre til noen andre i teamet eller blitt bygd inn i bilene.


Pakken det er snakk om skal være sendt av mekaniker Stepney, som i mellomtida hevder sin uskyld via advokat.

Ble plutselig raskere

Dersom etterforskningen viser at McLaren virkelig har dratt nytte av Ferrari-teknologi står førerne Lewis Hamilton og Fernando Alonso i fare for å miste sjansene til VM-seier, enten ved disk eller poengtrekk. Per dags dato leder britiske Hamilton foran spanjolen.

Ferrari bygger sin sak på at McLaren fikk økt fart på bilene etter VM-runden i Spania 13. mai. Det samsvarer med et mottak av teknisk informasjon fra Stepney i april.

McLaren vant de tre neste VM-rundene, før Ferrari slo tilbake med seier i Frankrike søndag. Det internasjonale motorsportforbundet FIA har ikke antydet hvilke sanksjoner som er aktuelle å bruke, dersom anklagene mot McLaren stemmer.

- Vi har mottatt informasjon om saken, og vil etterforske saken, sier FIA i en pressemelding.

Ferrari starter formel 1-feide
STEPNEY SPARKET: Her jobber Stephen Stepney, sparket og anmeldt av Ferrari, på en av fabrikkbilene.