SPANSK DUELL: David Ferrer (t.v) kom seg helskinnet gjennom tre matchballer fra Nicolas Almagro (t.h) i Australian Open. Foto: EPA / Barbara Walton / NTB SCANPIX
SPANSK DUELL: David Ferrer (t.v) kom seg helskinnet gjennom tre matchballer fra Nicolas Almagro (t.h) i Australian Open. Foto: EPA / Barbara Walton / NTB SCANPIXVis mer

Ferrer møter Djokovic etter dramatisk kamp

- Et mirakel at jeg vant.

David Ferrer vendte en spennende kvartfinale til seier mot Nicolás Almagro i Australian Open tirsdag. I semifinalen venter verdensener Novak Djokovic.

Kampen mellom de to spanjolene ble tennisverdenens store samtaleemne etter at Almagro hadde rotet bort en 2-0-ledelse og tre matchballer. Ferrer fikk reddet et femte sett, som han vant klart med 6-2.

Etter å ha vunnet de to første settene mot favoritten Ferrer, feilet Almagro da han servet på stillingen 5-4 i det som kunne blitt det avgjørende settet. I fjerde sett måtte det tiebreak til for å skille spillerne, men Ferrer holdt koken helt inn og vant for 13. gang på 13 forsøk over Almagro.

- Det var et mirakel at jeg vant denne kampen. Jeg kjempet og gjorde mitt beste, men jeg må spille bedre enn dette i neste runde, sa Ferrer etter seieren.

Sliten Almagro Den 4.-seedede spanjolen vant kampen med sifrene 4-6, 4-6, 7-5, 7-6 (7-4), 6-2. Han dro nytte av at Almagro ble sliten mot slutten. Og taperen nektet at en mental svikt var skyld i nederlaget.

- Jeg forsøkte å spille mitt beste, og jeg tror jeg klarte det i dag. Det var ikke nok til å slå David, men om jeg hadde hatt mentale problemer hadde jeg nok ikke vunnet de to første settene, sa Almagro.

- Jeg var veldig nær et tap i dag. Jeg er selvfølgelig sliten og trenger hvile, men jeg har halvannen dag på meg. Jeg er i semifinalen og må se positivt på det, la Ferrer til.

Djokovic mot historisk trippel I semifinalen møter han Novak Djokovic, som trengte fire sett for å slå femteseedede Tomas Berdych fra Tsjekkia 6-1, 4-6, 6-1, 6-4. Serberen viste ikke tegn til å være sliten etter maratonkampen (fem sett) mot Stanislas Wawrinka i fjerde runde.

Djokovic kan bli historisk dersom han går hele veien og blir førstemann til å vinne årets første Grand Slam-turnering tre ganger på rad.

I onsdagens kvartfinaler møtes verdenstoer Roger Federer og Jo-Wilfried Tsonga, mens OL-mester Andy Murray skal måle krefter mot Jeremy Chardy.

(NTB)