Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferry: - Johannes blir vinterens store skiskytternavn

Tror 21-åringen banker Emil og storebror Tarjei i vinter.

NORSK DUELL: Johannes Thingnes Bø (t.v.) og Emil Hegle Svendsen utjempet mange spennende dueller sist vinter, men Hegle Svendsen trakk det legnste strået i de fleste. Denne vinteren tror den svenske skiskytteren Bjørn Ferry at rollene mellom de to nordmennene kan bli byttet om. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
NORSK DUELL: Johannes Thingnes Bø (t.v.) og Emil Hegle Svendsen utjempet mange spennende dueller sist vinter, men Hegle Svendsen trakk det legnste strået i de fleste. Denne vinteren tror den svenske skiskytteren Bjørn Ferry at rollene mellom de to nordmennene kan bli byttet om. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I morgen sesongåpner skiskytterne med sprint og fellesstart på Sjusjøen - med internasjonal deltagelse fra blant annet Frankrike og Italia.

Idrettssjef Per Arne Botnan gleder seg til å komme i gang, etter en sesongoppkjøring som oppsummeres med et stort plusstegn.

- God oppkjøring - Det ser veldig bra ut før vi starter. Vi har hatt en god oppkjøring, og testresultatene har vært gode. Men det er klart at det er først nå som vi får prøvd oss mot internasjonal konkurranse vi får en pekepinn på hvor vi står hen, sier Per Arne Botnan til Dagbladet.

Til tross for smørefiaskoen i starten av Sotsji-OL, så ble sist vinters OL-sesong en lykkelig affære, med gull på mixed-satafetten, og individuelt OL-gull til både Ole Einar Bjørndalen (sprint) og Emil Hegle Svendsen (fellesstart).

Suveren franskmann I verdenscupen var franske Martin Fourcade (26) i en egen klasse, med nesten 300 poeng mer enn sammenlagttoer Emil Hegle Svendsen (29).

Nummer tre ble fjorårets gjennombruddsmann Johannes Thingnes Bø (21). Unggutten vant fem verdenscupseirer; to i franske Le Grand Bornand i desember og tre i finske Kontiolahti i mars.

I Sotsji-OL ble han derimot stående uten medalje, med 8. plassen på fellesstarten som beste resultat.

- Johannes mest sulten I inngangen til en ny vinter er det nettopp Johannes Thingnes Bø den pensjonerte svenske skiskytteren Bjørn Ferry trekker fram som hans heteste kandidat til å bli vinternes store skiskytternavn.

Foran navn som Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen - og også sist vinters store konge Martin Fourcade.

- Johnannes er et kjempetalent og viste sist vinter at han har alt som skal til for å bli best. Og så tror jeg han er enda mer sulten enn både Emil og Martin i vinter. De vant to OL-gull hver i Sotsji, og har vunnet alt som er, så jeg har en mistanke om at de er litt mer mette enn det Johannes er, sier Bjørn Ferry til Dagbladet.

Tungt for Emil? - Jeg er spent på hvor motiverte de to er for å gå denne sesongen, med fire år til neste OL. Det kan bli tungt, sier Ferry, som er bokaktuell i disse dager med «Ferry Tales» - en frisk bok hvor han blant annet skriver om flere fester med norske skiskyttere i hovedrollen, og innleder hele boka med en samtale med en sveitsisk skiskytter om onani.

Emil Hegle Svendsen har flere ganger i oppkjøringen til årets sesong gitt uttrykk for at han har slitt med motivasjonen, mens franske Martin Fourcade har vært ute av spill i en lengre periode med kyssesyke.

Både Hegle Svendsen og Fourcade stiller til start i helgens to løp på Sjusjøen, så kanskje får vi allerede i helga en pekepinn på styrkeforholdet mellom 21 år gamle Johannes Thingnes Bø og Emil og Martin.

TROR PÅ JOHANNES: Bjørn Ferry tror Johannes Thingnes Bø blir vinterens store skiskytternavn. Foto: NTB Scanpix
TROR PÅ JOHANNES: Bjørn Ferry tror Johannes Thingnes Bø blir vinterens store skiskytternavn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling