Ferry: - Johannes blir vinterens store skiskytternavn

Tror 21-åringen banker Emil og storebror Tarjei i vinter.

NORSK DUELL: Johannes Thingnes Bø (t.v.) og Emil Hegle Svendsen utjempet mange spennende dueller sist vinter, men Hegle Svendsen trakk det legnste strået i de fleste. Denne vinteren tror den svenske skiskytteren Bjørn Ferry at rollene mellom de to nordmennene kan bli byttet om. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
NORSK DUELL: Johannes Thingnes Bø (t.v.) og Emil Hegle Svendsen utjempet mange spennende dueller sist vinter, men Hegle Svendsen trakk det legnste strået i de fleste. Denne vinteren tror den svenske skiskytteren Bjørn Ferry at rollene mellom de to nordmennene kan bli byttet om. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen sesongåpner skiskytterne med sprint og fellesstart på Sjusjøen - med internasjonal deltagelse fra blant annet Frankrike og Italia.

Idrettssjef Per Arne Botnan gleder seg til å komme i gang, etter en sesongoppkjøring som oppsummeres med et stort plusstegn.

- God oppkjøring - Det ser veldig bra ut før vi starter. Vi har hatt en god oppkjøring, og testresultatene har vært gode. Men det er klart at det er først nå som vi får prøvd oss mot internasjonal konkurranse vi får en pekepinn på hvor vi står hen, sier Per Arne Botnan til Dagbladet.

Til tross for smørefiaskoen i starten av Sotsji-OL, så ble sist vinters OL-sesong en lykkelig affære, med gull på mixed-satafetten, og individuelt OL-gull til både Ole Einar Bjørndalen (sprint) og Emil Hegle Svendsen (fellesstart). Suveren franskmann I verdenscupen var franske Martin Fourcade (26) i en egen klasse, med nesten 300 poeng mer enn sammenlagttoer Emil Hegle Svendsen (29).

Nummer tre ble fjorårets gjennombruddsmann Johannes Thingnes Bø (21). Unggutten vant fem verdenscupseirer; to i franske Le Grand Bornand i desember og tre i finske Kontiolahti i mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer