Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferry ga Ö-laget en god latter

Gratis motivasjon for Norges mixlag.

• Følg mixstafetten direkte på Dagbladet.no kl. 14.15!

ÖSTERSUND (Dagbladet.no): Det norske laget er sjanseløse på dagens mixstafett, mener Björn Fery. Svenskenes sitatmaskin og største profil måtte ty til den siste bokstaven i det svenske alfabetet da han analyserte konkurrentene.

- Norge er et Ö-lag, sa Ferry.

Og la til at han fikk langt større forhåpninger om svensk stafettsuksess da han så de reservepregede laguttakene til Norge og Tyskland.

- Kan regne med å få noen meldinger

Anne Ingstadbjørg, Julie Bonnevie-Svendsen, Alexander Os og Rune Brattsveen lar seg imidlertid ikke psyke ut av Ferrys mindgames.

I den norske leiren ble uttalelsene mottatt med stor munterhet.

- Vi fikk en god latter av Ferry. Løperne synes bare det var artig, og lo og gliste. Svenskene har i hvert fall lagt ekstra press på seg selv. Våre fire VM-debutanter gleder seg hemningsløst, og ser på det som en kjempeopptur å få sjansen. De trenger denne internasjonale erfaringen, sier kvinnetrener Audun Svartdal til Dagbladet.no.

UNDERDOGS: Alexander Os (fra venstre), Julie Bonnevie-Svendsen, Anne Ingstadbjørg og Rune Brattsveen skal forsvare Norges ære i dagens mixstafett. De blir levnet små sjanser av de fleste - ikke minst av Björn Ferry. Foto:
UNDERDOGS: Alexander Os (fra venstre), Julie Bonnevie-Svendsen, Anne Ingstadbjørg og Rune Brattsveen skal forsvare Norges ære i dagens mixstafett. De blir levnet små sjanser av de fleste - ikke minst av Björn Ferry. Foto: Vis mer

Idrettssjef Alf Koksvik er glad for å ha en mann som Ferry i skiskyttersporten.

- Björn er en frittalende mann. Han har det med å komme med utsagn som slår litt. Men om Norge kommer foran Sverige i dag må han regne med å få noen meldinger av oss. Det tror jeg uansett han takler veldig fint, smiler Koksvik.

Senker skuldrene uten stjernene

Sjansene for at Norge havner foran Sverige skal imidlertid ikke være spesielt store. Ifølge NTB har de fire VM-debutantene våre følgende bestenoteringer i verdenscupen i år:

* Anne Ingstadbjørg: 6-19-27-29-30

* Julie Bonnevie-Svendsen: 8-15-16-18-19

* Alexander Os: 2-4-6-7-7

* Rune Brattsveen: 5-9-11-12-14

image: Ferry ga Ö-laget en god latter

Men det er ikke bare Norge som lar stjernene hvile. Tyskland stiller uten den dobbelte gullvinneren Andrea Henkel og bronsevinner Alexander Wolf. Russland stiller uten gullvinner Maxim Tsjoudov og sølvvinner Albina Achatova. Frankrike dropper Sandrine Bailly og Vincent Defrasne.

Julie Bonnevie-Svendsen øyner muligheten.

- Ja, den er der absolutt, om alle har fullklaff. Da skal vi kjempe om medalje.

- Og medaljen betyr like mye selv om mixstafett blir nedprioritert?

- Ja, for meg ville det ikke blitt noen bismak, bare en bonus, sier hun.

Hun tror også det blir lettere å senke skuldrene når de sterkeste kortene står over.

- Jeg ville følt presset mer om vi hadde toppet laget, og folk som Ole Einar og Tora hadde vært med, sier hun til Dagbladet.no.

Fersk ankermann

image: Ferry ga Ö-laget en god latter

Bjørndalen er Norges faste ankermann på stafetter, i dag får Rune Brattsveen det ansvaret. En prat med skiskytterkongen om ankeretappen har selvsagt ikke være noen ulempe for VM-debutanten.

- Jeg måtte jo høre om han hadde noen tips. Det går på taktiske ting, dersom du går ut sammen med noen. Da trenger du ikke gå foran og la dem ligge bak og kose seg, sier han.

- Har du gått ankeretappen før?

- Ikke på dette nivået, smiler han.

<B>SITATMASKINEN:</B> Björn Ferry sier det han mener - alltid.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media