Ferry i strupen på det svenske skilandslaget: - I helvete heller

Uenig i bruk av kosttilskudd.

SLAKTER SVENSK LANDSLAGSLEDELSE: Björn Ferry (36) er ikke særlig imponert over landslagstrener Rikard Grips positive holdninger til kosttilskudd. Den tidligere skiskytteren peker på at han selv vant OL-gull, med en diett bestående av vann og vanlig mat. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SLAKTER SVENSK LANDSLAGSLEDELSE: Björn Ferry (36) er ikke særlig imponert over landslagstrener Rikard Grips positive holdninger til kosttilskudd. Den tidligere skiskytteren peker på at han selv vant OL-gull, med en diett bestående av vann og vanlig mat. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rikard Grip og Johan Sares fra den svenske landslagsledelsen, skrev i går en kommentar i Expressen der de hevdet de svenske medaljesjansene i Ski-VM svekkes av at Riksidrottsförbundet ber utøverne holde seg unna kosttilskudd.

Det får den frittalende skiskytingsveteranen Björn Ferry til å reagere kraftig.

 «Vann og vanlig mat holder i massevis. Det holdt til OL-gull for meg, og det har holdt til elleve VM-gull til min kone Heidi Andersson», skriver svensken i sin blogg for SVT.

- Gammeldags Grip og Sares har skrevet kommentaren i samarbeid med en direktør for kosttilskuddsfirmaet Life, og følgende er et direkte sitat hentet derfra:

«Om sveriges skiløpere hadde lyttet til riksidrettsforbundets formaninger om at kosttilskudd ikke trengs under hard trening, hadde medaljesjansene i årets VM vært betydelig mindre.»

Trioen kaller RFs kostholdsveiledning villedende og gammeldags, og får støtte fra den tidligere langrennsløperen Per Elofsson.

- Hvis du styrker immunforsvaret, og greier å unngå den forkjølelsen, kan det være forskjellen på medalje og en tiendeplass, sier svensken til Expressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.