Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferry i strupen på det svenske skilandslaget: - I helvete heller

Uenig i bruk av kosttilskudd.

SLAKTER SVENSK LANDSLAGSLEDELSE: Björn Ferry (36) er ikke særlig imponert over landslagstrener Rikard Grips positive holdninger til kosttilskudd. Den tidligere skiskytteren peker på at han selv vant OL-gull, med en diett bestående av vann og vanlig mat. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SLAKTER SVENSK LANDSLAGSLEDELSE: Björn Ferry (36) er ikke særlig imponert over landslagstrener Rikard Grips positive holdninger til kosttilskudd. Den tidligere skiskytteren peker på at han selv vant OL-gull, med en diett bestående av vann og vanlig mat. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Rikard Grip og Johan Sares fra den svenske landslagsledelsen, skrev i går en kommentar i Expressen der de hevdet de svenske medaljesjansene i Ski-VM svekkes av at Riksidrottsförbundet ber utøverne holde seg unna kosttilskudd.

Det får den frittalende skiskytingsveteranen Björn Ferry til å reagere kraftig.

 «Vann og vanlig mat holder i massevis. Det holdt til OL-gull for meg, og det har holdt til elleve VM-gull til min kone Heidi Andersson», skriver svensken i sin blogg for SVT.

- Gammeldags Grip og Sares har skrevet kommentaren i samarbeid med en direktør for kosttilskuddsfirmaet Life, og følgende er et direkte sitat hentet derfra:

«Om sveriges skiløpere hadde lyttet til riksidrettsforbundets formaninger om at kosttilskudd ikke trengs under hard trening, hadde medaljesjansene i årets VM vært betydelig mindre.»

Trioen kaller RFs kostholdsveiledning villedende og gammeldags, og får støtte fra den tidligere langrennsløperen Per Elofsson.

- Hvis du styrker immunforsvaret, og greier å unngå den forkjølelsen, kan det være forskjellen på medalje og en tiendeplass, sier svensken til Expressen.

Til dette har Björn Ferry et kort og greit svar:

«Og jeg sier: I helvete heller. Tvert imot.»

Sender ut feil signaler 36-åringen mener landslagsledelsen bør tenke på hvilke signaler de sender ut til unge idrettstalenter i Sverige.

«Signalet til foreldre, ungdom og idrettsledere rundt om i Sverige er altså at man er sjanseløs uten kosttilskudd», skriver Ferry.

Samtidig kommer han med et kraftig stikk til skilandslagets valg av fastfood-kjeden McDonalds som sponsor, og håper idrettsutøverne får godt betalt for å la forbundet snylte på deres gode rykte.

«Det er sørgelig at eliteidretten er så avhengig av sponsorpenger. (...) Jeg håper at Kalla, Hellner, Haag og Jönsson får godt betalt for å la forbundets sponsorer snylte på deres gode rennomé», skriver svensken.