Ferry om Northug: - Han må være fullstendig dum i hodet

Ferry skyter fra hofta i sin nye bok.

LANGER UT: «Jeg har ikke tenkt på å kjøre bil i grøftefylla som Petter Northug i alle fall. Han må jo være fullstendig dum i hodet - på ordentlig.», skriver Björn Ferry i sin nye bok. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LANGER UT: «Jeg har ikke tenkt på å kjøre bil i grøftefylla som Petter Northug i alle fall. Han må jo være fullstendig dum i hodet - på ordentlig.», skriver Björn Ferry i sin nye bok. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere skiskytter Björn Ferry har lagt både ski og børse på hylla, men i sin nye bok skyter han likevel fra hofta. Petter Northug er blant utøverne som får unngjelde.

Den frittalende svensken har de to siste årene skrevet en dagbok som han håpet å gi ut etter karrieren. Perfekt timet før årets sesongstart, kommer boken «Ferry Tales - ikke så forbanna tilrettelagt».

Han levner ikke mye spalteplass til Northug, men det lille han skriver om nordmannen er uten filter.

«Jeg har ikke tenkt på å kjøre bil i grøftefylla som Petter Northug i alle fall. Han må jo være fullstendig dum i hodet - på ordentlig.», skriver svensken.

Overfor Aftenposten utdyper svensken uttalelsen.

- Det var en spontan kommentar, som ble skrevet der og da. Så det får stå som det står. Alle er vel enige i at det var en idiotisk handling, sier Ferry, som ikke kjenner Northug personlig.

- Jeg har truffet ham én gang, og det var i matsalen i Sotsji-OL. Han valgte å spise ris, så jeg spurte «er det godt?». «Ja», svarte han, sier han til avisen

Men Northug er langt fra den eneste som får høre det av 36-åringen. Ifølge Aftonbladet blir Charlotte Kalla og Marcus Hellner karakterisert som svært gode skiløpere, men ikke fullt så intelligente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer