Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferry om Northug: - Han må være fullstendig dum i hodet

Ferry skyter fra hofta i sin nye bok.

LANGER UT: «Jeg har ikke tenkt på å kjøre bil i grøftefylla som Petter Northug i alle fall. Han må jo være fullstendig dum i hodet - på ordentlig.», skriver Björn Ferry i sin nye bok. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LANGER UT: «Jeg har ikke tenkt på å kjøre bil i grøftefylla som Petter Northug i alle fall. Han må jo være fullstendig dum i hodet - på ordentlig.», skriver Björn Ferry i sin nye bok. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Tidligere skiskytter Björn Ferry har lagt både ski og børse på hylla, men i sin nye bok skyter han likevel fra hofta. Petter Northug er blant utøverne som får unngjelde.

Den frittalende svensken har de to siste årene skrevet en dagbok som han håpet å gi ut etter karrieren. Perfekt timet før årets sesongstart, kommer boken «Ferry Tales - ikke så forbanna tilrettelagt».

Han levner ikke mye spalteplass til Northug, men det lille han skriver om nordmannen er uten filter.

«Jeg har ikke tenkt på å kjøre bil i grøftefylla som Petter Northug i alle fall. Han må jo være fullstendig dum i hodet - på ordentlig.», skriver svensken.

Overfor Aftenposten utdyper svensken uttalelsen.

FORFATTEREN: Den svenske skiskytteren Björn Ferry gir ut boka «Ferry Tales». Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300
FORFATTEREN: Den svenske skiskytteren Björn Ferry gir ut boka «Ferry Tales». Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300 Vis mer

- Det var en spontan kommentar, som ble skrevet der og da. Så det får stå som det står. Alle er vel enige i at det var en idiotisk handling, sier Ferry, som ikke kjenner Northug personlig.

- Jeg har truffet ham én gang, og det var i matsalen i Sotsji-OL. Han valgte å spise ris, så jeg spurte «er det godt?». «Ja», svarte han, sier han til avisen

Men Northug er langt fra den eneste som får høre det av 36-åringen. Ifølge Aftonbladet blir Charlotte Kalla og Marcus Hellner karakterisert som svært gode skiløpere, men ikke fullt så intelligente.

«De skal nok holde seg til skigåingen så lenge det går.», skriver han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media