Ferry parkerte alle med kanonavslutning

Tarjei Bø beste nordmann på jaktstarten i Ruhpolding med fjerdeplass.

KANONAVSLUTNING: Björn Ferry parkerte sterke langrennsløpere som Tarjei Bø og Michael Greis på sisterunden av jaktstarten i Ruhpolding.Foto: Heiko Junge / Scanpix
KANONAVSLUTNING: Björn Ferry parkerte sterke langrennsløpere som Tarjei Bø og Michael Greis på sisterunden av jaktstarten i Ruhpolding.Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

(Dagbladet): De norske skiskytterherrene har bortskjemt TV-publikummet med verdenscuptriumfer på bestilling.

Det så også lyst ut foran dagens jaktstart med tanke på utgangspunktet etter fredagens sprintøvelse i Ruhpolding:Lars Berger la ut som førstemann og Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen hadde begge alle muligheter til å blande seg i seierskampen.

Berger så lenge ut som den vinneren han var for to dager siden. Med høyst godkjente to strafferunder på de tre første skytingene, hadde han seiersskjebnen i egne hender da han kom inn på standplass til siste stående skyting.

Da gjentok imidlertid den samme historien seg, som dessverre har inntruffet altfor mange ganger i Lesja-guttens karriere: Tre strafferunder, og dekket bord for dem som jaktet bak ham.

Blant dem Tarjei Bø, Martin Fourcade, Michael Greis og Björn Ferry. Bø skjøt på seg én strafferunde, men gikk ut like bak teten.

Med tanke på hvilken langrennsfart stryningen har utvist denne vinteren, skulle man tro at verdenscuplederen hadde alle muligheter til å ta sesongens femte førsteplass.

Han er imidlertid ikke alene om å besitte gode avslutteregenskaper. Svenske Ferry holder ofte et bedagelig tempo på de første rundene for så å smelle til mot slutten av løpene, og ingen kunne gjøre noe med den regjerende OL-mesteren på distansen på sisterunden.

Overraskende nok var det Fourcade som fulgte ham best og ble nummer to.

Også Greis holdt unna for Bø, som måtte ta til takke med en småsur fjerdeplass.

Lars Berger gikk med sine fem runder totalt inn til en hederlig sjetteplass, mens Emil Hegle Svendsen fulgte på plassen bak med tre runde. Alexander Os endte på en 34.-plass og skrapte med seg noen få verdenscuppoeng.