Ferry vil overgå Northugs sprell på stafetten

Drømmer om å ydmyke Bø på ankeretappen.

EN SHOWMANN: Björn Ferry er kjent som skiskyttersportens løse kanon og klovn. Men han er en dyktig utøver i tillegg - og i dag har han en drøm om å gjøre en hel piruett ved målpassering etter å ha gått ifra Tarjei Bø. Foto: (AP Photo/Mikhail Metzel)
EN SHOWMANN: Björn Ferry er kjent som skiskyttersportens løse kanon og klovn. Men han er en dyktig utøver i tillegg - og i dag har han en drøm om å gjøre en hel piruett ved målpassering etter å ha gått ifra Tarjei Bø. Foto: (AP Photo/Mikhail Metzel)Vis mer

(Dagbladet): Bjørn Ferry er langt unna å være den eneren i skiskyting som Petter Northug er i langrenn, men han har noe av den samme showfaktoren som den norske langrennskongen.

I ettermiddag går han ankeretappen for det svenske stafettlaget i Khanty-Mansijsk. Og Ferry har ikke bare en drøm om å kunne kopiere Northugs berømte målpassering fra VM-stafetten i forrige uke.

Han vil gjerne overgå den.

For der Petter bare hadde tid til en 90 graders skrens vil svensken gjøre en hel «Dæhlie-piruett» - om de mot alle odds skulle være i vinnerposisjon inn på oppløpet.

- Jeg går mot (Tarjei) Bø om gullet, og i den siste lange bakken før stadion sier jeg til ham: «Bø, nå gir vi gass». Da går jeg fra ham, og får jeg en luke gjør jeg «en Northug» idet jeg passerer målstreken og snurrer en hel gang rundt, sier en lattermild Ferry til Aftonbladet.

Må prestere over evne
Nå er det riktignok lite som tyder på at han får sjansen til å ta igjen med Norge. I de tre verdenscupstafettene som er blitt gått i år er Sverige blitt nummer fem i Hochzilen (3 minutter og 32 sekunder), nummer 12 i Oberhof (tre minutter og 33 sekunder bak) og nummer seks i Anterselva (50 sekunder bak).

Broderfolket må med andre ord prestere over evne om de skal true Norge - som på sin side bør ha en dag under pari.

Derfor innser også Ferry at det trolig blir med drømmen.

- På papiret er vi vel bare sjette best, sier han.

Har stor kapasitet
Men for svenskene ville det utvilsomt vært en søt revansj, etter å irritert seg grenseløst over Northugs arroganse under stafetten i Holmenkollen.

Og at Ferry på sitt beste har kapasitet til å hamle opp med Bø er det liten tvil om: Han tok tross alt OL-gull på jaktstarten i fjor, og kan gå styggfort i sporet når han værer noe stort.

Denne sesongen har han bokført to seirer i verdenscupen, i Pokljuka og Ruhpolding. Han ligger på en 13. plass sammenlagt.