GA MEDIA LAGET FØR SPILLERNE: Nils Arne Eggen ga media laget før han hadde informert spillerne om hvilke 11 som starter i morgen kveld. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
GA MEDIA LAGET FØR SPILLERNE: Nils Arne Eggen ga media laget før han hadde informert spillerne om hvilke 11 som starter i morgen kveld. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSENVis mer

Fersking fra start mot FCK

Eggen ga laget til media før han informerte spillerne.

||| KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): I morgen kveld blir det fotballfest i Parken, når FC København inviterer Rosenborg til Champions League-playoff. Trønderne leder 2-1 fra den første kampen.

Men allerede i kveld var det show - Nils Arne Eggen-show.

Med trenerlegenden tilbake i manesjen er det ikke kjedelig å følge fotballpressekonferanser.

Fersk midtstopper I motsetning til andre trenere er ikke Nils Arne Eggen noen tilhenger av å holde kortene tett til brystet. Han viser dem gjerne - selv en dag før en 100-millionerskamp. Adresseavisen spurte om laget på pressekonferansen, og Eggen gikk med på å gå ut med det - til og med før han har informert spillerne.

- Nå har ikke spillerne fått laget ennå. Jeg kan gi deg to muligheter. Det ene er at jeg sier det akkurat nå, det andre er at du får spekulere videre? Nei, vi tar det med spillerne, etterpå, sa Eggen - fikk et godkjennende nikk fra kaptein Mikael Dorsin - og leste opp følgende 11 navn:

Daniel Örlund, Mikael Lustig, Simen Wangberg, Kris Stadsgaard, Mikael Dorsin - Vadim Demidov (i Annan-rollen), Markus Henriksen, Per Ciljan Skjelbred - Steffen Iversen, Rade Prica, Trond Olsen.

Wangberg har én seriekamp denne sesongen (Molde på søndag) og spilte tre forrige sesong. 19-åringen har veldig lite erfaring, men nok til at Eggen tør å satse på ham.

Anthony Annan er suspendert, noe som fører til endringer i midtbane- og forsvarsleddet. Helt framme er laget som for en uke siden. Morten Molskred startet i helga, men ble byttet ut og svarte med en kald skulder da Eggen ville takke for kampen. Det skapte reaksjoner - og latter - på Brakka.

- Men laguttaket har ikke noe med Mortens inngang og utgang å gjøre, Gud bevare den - ikke sant - det er fordi vi tror det gir oss den beste slagkraften fra start, forklarer Eggen.

Ler av Lecce Tidligere i dag meldte Eurosport at italienske Lecce er i forhandlinger med Lustig. RBK-direktør Nils Skutle sa til VG Nett at dette er helt ukjent for ham, så det er lite sannsynlig at det er noe i ryktene.

Og Eggen har i hvert fall ikke hørt om dette.

- Leicester? Sist gang jeg så dem var de på vei ut hotellet i La Manga, de var dritings!

- Det var Lecce ...

- Det er enda verre, sier Eggen.

- Steindumt av Martin De siste dagene har det vært en aldri så liten ordkrig mellom Nils Arne Eggen og Vålerenga-trener Martin Andresen. Sistnevnte har sagt han håper Rosenborg blir slått ut, for han frykter trønderne igjen blir totalt overlegne i norsk fotball om de får inn over 100 millioner på kontoen.

Tidligere i dag sa FCK-trener Ståle Solbakken til Dagbladet at han tror Andresen sier det mange tenker.

Eggen ble i dag nok en gang konfrontert med Andresens synspunkter.

- Når Martin får tenkt seg om, så skjønner?n jo at det er steindumt. Han mener jo ikke det der. Vi har jo ikke fem øre å kjøpe spillere for, vi. Før disse kampene har vi ikke kjøpt en eneste spiller.

- Det at vi tjener noen ekstra millioner kommer jo hele norsk fotball til gode, ikke bare økonomisk, men også prestasjonsmessig, sier Eggen.

LECCE ELLER LEICESTER? Nils Arne Eggen måtte le da han fikk høre om Mikael Lustig-ryktene. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
LECCE ELLER LEICESTER? Nils Arne Eggen måtte le da han fikk høre om Mikael Lustig-ryktene. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer