Ferskingen Hedda vil ha gull

Ferskingen Hedda Berntsen har fått bronse den første sesongen på verdenscuplaget, men hun har satt seg et voksent mål: Hedda vil bli best i verden.

- Jeg får vel være fornøyd med pallen. Men jeg tar ikke helt av når jeg ikke vinner, sa Berntsen. I dag knuste hun all motstand i 2. omgang og kjørte seg opp fra 7. plass til 3.plass bak vinneren Anja Pärsson fra Sverige og sølvvinner Christelle Saioni fra Frankrike.

Men kvinnelagets tekniske trener Erik Skaslien tok av:

- Jeg får hjertefeil snart. Dette er helt toillat, sa oppdalingen og lot følelsene strømme fritt etter triumfen.

- Jeg rakk ikke å snakke i walkietalkien engang før jeg begynte å grine, gliste en etter hvert bare blid trener.

- Det beste er at hun er uferdig. Det sier noe om potensialet. Jeg regner med at hun vinner allerede i verdenscupfinalen i Åre, spådde Skaslien.

Kjempetalent

Det er ikke mer enn et drøyt år siden 24-åringen begynte å trene med Skaslien og co.

- Hun begynte hos oss i januar i fjor. Vi så et kjempetalent, men måtte bryte ned teknikken hennes for å bygge den opp igjen, fortalte Skaslien om den tidligere telemark-verdensmesteren, skihopperen og ekstremskikjøreren. - Problemet er at Hedda er utålmodig. Men nå skjønner hun at ting tar tid, at man ikke kan hoppe over noen trappetrinn på veien mot toppen, sa Skaslien. Ett år på laget og rett på VM-pallen er sensasjonelt. Men Berntsen insisterer på at så fort har det tross alt ikke gått.

- Jeg har jo stått på ski før, sier hun. Berntsen har vært alpinist i mange år og har bakgrunn blant annet fra skigymnaset på Geilo.

Nøktern sensasjon

- Trenerne ville at jeg skulle etablere meg mellom nummer 15 og nummer 30 i verden i år. Det har jeg jo klart, sier VM-sensasjonen.

Neste gang vil hun høyere. Og det kan hun klare, hvis vi skal tro Skasliens beskrivelse av onsdagens medaljevinner:

- Hedda er ei jente som elsker å stå på ski og elsker utfordringer.

(NTB)

SEIER: Hedda Berntsen (t.h.) på pallen i dag. Neste gang går hun for gull.