Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferskingene må på banen

Nils Johan Semb har bare én treningslandskamp på seg til å påvirke landslaget før resultatene igjen blir helt overordnet i EM-kvalifiseringen. Men han kan få utrettet mye på 90 minutter hvis han tør å satse på spillere som Vegard Heggem, Erik Hoftun og Harald Brattbakk mot Romania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er drøye sju uker siden Drillos røyk ut av et VM som resultatmessig var godkjent, men prestasjonsmessig lå godt under middels.

Nils Johan Sembs første landslagstropp preges av den samme oppfatningen:

Tryggheten og stabiliteten fra Drillos-tida er ivaretatt gjennom kjente, defensive størrelser. Men en del relativt nye navn gir signaler om nyanser i spillestilen og håp om en generell kvalitetsforbedring - spesielt offensivt.

Favorisere

Det er mange grunner til at Nils Johan Semb bør slippe til alle ferskingene mot Romania i morgen:

  • Tida: Han får ikke andre sjanser til å teste dem før EM-kvalifiseringen allerede er i gang. Skal utfordrerne få en real sjanse til å spille seg inn, så må det skje mot Romania.
  • Konkurransen: VM ble et høydepunkt i karrieren for en rekke av de etablerte landslagsspillerne. Det er neppe så enkelt å nullstille seg foran en lang og tung EM-kvalifisering mot til dels dyktige, men utelukkende kjedelige motstandere. Et par av nøkkelspillerne viste dessuten betenkelige svakhetstegn i VM.

Heve standarden

Semb må være på vakt overfor eventuelle motivasjonsproblemer. Han kan tvinge fram en grad av både skjerping og sunn konkurransementalitet ved å favorisere ferskingene i startfasen.

  • Kvalifikasjonene: Flere av nykommerne er definitivt gode nok til å bli med inn i EM-kvalifiseringen.

Erik Hoftun, Vegard Heggem og Petter Rudi har alle kvaliteter som kan heve standarden.

Harald Brattbakk får en ny sjanse til å gjøre det fra en flanke, og bare et trist skadeforfall gjør at ikke Odd Inge Olsen hadde fått status som morgendagens mest spennende spiller - som indreløper.

Underordnet

Semb tar med seg mange interessante tanker til sin første kamp som A-landslagssjef. Trist at han får minimale muligheter til å teste dem i kamper der resultatet kan være underordnet nye og spennende erfaringer.

Men han kan likevel få utrettet mye mot Romania i morgen - hvis han tør å satse Norges unike hjemmestatistikk på noen nye fjes.

<B>SLIPP DEM LØS: Nils Johan Semb bør ha mange gode grunner til å dytte troppens ferskeste spillere på banen i morgen kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!