Fest-fotball

TROMSØ (Dagbladet): Tromsdalen - Start 1-4. Sørlandet mangler et eliteserielag. Neste år kan de være tilbake i toppen. For nå spiller Start festfotball.

- Dette var overbevisende på uvant underlag. Bortimot årsbeste. Høyt tempo og kjappe overganger. Jeg er veldig, veldig godt fornøyd, sier Start-trener Jan Halvor Halvorsen. Og gliser bredt.

Det har han all grunn til. Start leder opprykks-thrilleren i 1. divisjon. Ham-kam gikk på en smell i Sandefjord, dermed har Start tre poengs forsprang både til hedmarkingene og Vålerenga, som slo Kjelsås på lørdag.

Startvansker

Om tre uker møtes Start og Vålerenga på Kristiansand Stadion. Det kan bli en skikkelig seriefinalen og sekspoeng-kamp.

- Dette lukter vitterlig opprykk, Halvorsen?

- Jeg fokuserer ikke på det. Det er fortsatt langt igjen. Det er viktig å dempe forventningene, sier den engasjerte Start-sjefen.

I går sjokkåpnet hjemmelaget på kunstgresset i Tromsdalen. Etter bare 4 minutter sto det 1- 0, Start sleit fælt, og det første kvarteret virket det som om det var TUIL som kjempet for eliteseriespill.

Uten bortetap

Men etterhvert kom klasseforskjellen til syne. Slik kom Start-målene:

1- 1: Andreas Ottoson styrer elegant inn et overlegg fra Høyre.

1- 2: Valdo Nyabaro løp gjennom, aleine med keeper sendte han ballen sikkert i venstre hjørne.

1- 3: Nydelig scoring. Stian Ohr demper ballen elegangt på brystet, lurer av en forsvarer og dundrer kula sikkert i mål.

1-4: Stian Ohr scorer på straffe etter sjøl å ha blitt felt.

Jan Halvor Halvorsen leder 1.divisjons beste bortelag. Ikke en eneste kamp er tapt på eget gress. Treneren er i godlune for tida:

- Ingen kamper i førstedivisjon er lette, og fortsettelsen blir heller ikke enkel. Men laget mitt er gode for tida, synes du ikke?