Fest med Frode

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk- Odd Grenland 2- 5. Frode Johnsen jublet for en knusende seier borte mot Stabæk. - Dette var min beste kamp i Tippeligaen, sier Frode Johnsen til Dagbladet.

25 år gamle Johnsen har spilt for «Odderane» i 10 år. I år har han markert seg i Tippeligaen. Og på Nadderud i går spilte han sin beste kamp.

- Det begynner å løsne nå. I tillegg til å være tilrettelegger har jeg også begynt å score viktige mål - og det er hyggelig, sier Johnsen.

Sammen med Tom Helge Jacobsen ordnet han både 1-0 og 2-0 før en halvtimes spill. Først kjørte Johnsen karusell med Tom Stenvoll på venstrekanten og innlegget headet Jacobsen sikkert inn. Et drøyt kvarter seinere var rollen byttet om. Jacobsen var tilrettelegger, og Johnsen avslutter. Han plasserte ballen iskaldt forbi landslagskeeper Frode Olsen.

Resten av kampen var Odd-spissen et konstant uromoment. 25-åringen var alltid spillbar og ga aldri Stabæk-forsvaret ro.

- Jeg fikk mye juling i dag - men klarte vel å gi litt og, oppsummerer Johnsen.

Taktisk triumf

Odd-trener Tom Nordlie var strålende fornøyd etter triumfen mot medaljekandidaten.

- Nå må vi lære oss å slå bånnlagene også. Vi har sanket mye poeng mot topplagene, men trenger seks-sju poeng mot de dårligste lagene for å sikre kontrakten - og det er det som er målet vårt, sier Nordlie.

Effektive Odd


Gjestene scoret fire mål på fem sjanser i første omgang.

- Da var det ingen grunn til å satse offensivt etter pause.

- Seieren i dag var en taktisk triumf. Vi la oss lavt og markerte ut Tobias Linderoth og Martin Andresen og lyktes i store perioder med det, sier Nordlie.