Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fest og dans før Norway Cup

Det er mange ting 13-åringene fra Santa Tecla i El Salvador synes er rart med Norge. At husene står så langt fra hverandre er det rareste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NESODDEN (Dagbladet): Santa Tecla er i Norge for å delta i Norway Cup for første gang. Det er Nesodden IF som har invitert klubben fra Mellom-Amerika til å komme og bo hos dem uka før turneringa starter, i samarbeid med Norway Cup-prosjektet. Det er en spesiell opplevelse for begge lag.-  Det er vakkert her, og det er så langt mellom husene. Og det er egne sykkelstier. Det er heller ikke kriminalitet og ikke noe søppel. Nordmenn er nok veldig opptatt av miljøet, mener lagets kaptein, Boris Alexander Nolasco.

Døgnville

Etter å ha reist i 18 timer var det ikke lett å vende seg til døgnrytmen, og det er også uvant med lyse netter.

-  Første natta våknet vi klokka tre og var klare til å stå opp, også glemmer vi å legge oss, ler de.

Uka byr på tett program og det har vært båtturer, bading og ikke minst fotballtrening. I går var det Santa Teclas tur til å arrangere, og de norske guttene fikk både smake tradisjonsrik mat fra El Salvador og se folkedans.-  Maten var interessant, men det beste er å få nye venner. Og vi har lært litt spansk. Ellers kommuniserer vi gjennom fotballen, og mye tegnspråk, sier Emil Mogstad Sinde, som allerede har bestemt seg for å bli utvekslingsstudent i et spansktalende land.

Borteseier

I går spilte også lagene endelig mot hverandre. Det ble et tøft oppgjør for Nesodden, og til slutt viste tavla 6- 1 til bortelaget.

-  De var raske og veldig tekniske. Det er omkamp i morgen, og da må vi slå dem, men Norway Cup er viktigere, påpeker gutta.

SOKKELEST OG PENSKO: Gutta i Santa Tecla spiller gjerne fotball selv om de ikke har treningstøyet på. Nesodden prøver å stoppe de tekniske spillerne. Foto: TRULS BREKKE
SOKKELEST OG PENSKO: Gutta i Santa Tecla spiller gjerne fotball selv om de ikke har treningstøyet på. Nesodden prøver å stoppe de tekniske spillerne. Foto: TRULS BREKKE Vis mer

Til tross for stortap tror de 16 Santa Tecla-gutta at nordmennene har gode sjanser i Norway Cup.

-  De var raske, og ganske gode. De trodde de skulle vinne, men selv om det ble tap var de like blide, forteller Boris, og legger til at Santa Tecla har store mål for turneringa.

-  Vi skal vinne alt. Finale er målet, det spiller ingen rolle om vi må spille mange kamper, sier gutta.